Om 06:45 uur kwamen er twee verpleegsters binnen die ons wakker kwamen maken.De middelste buurman was er slecht aan toe en moest gewassen en verzorgd worden, ik moest even op mijn beurt wachten omdat de doucheruimte bezet was. Nadat ik weer spik en span was werd er hartslag en bloeddruk bij mij opgemeten, alles was prima in orde.

Om 07:30 uur kwam het Frühstück binnen, 1 Kaffee, 1 Butter 20g, 1 Diät Konfitüre, 1 Streichkäse, 1 Brötchen hell, 1 Vollkornbrot en 1 Fruchtjoghurt en heb dit samen met de middelste buurman aan tafel genuttigd. De andere buurman kreeg geen ontbijt omdat hij even later werd opgehaald om een stand ingebracht te krijgen in zijn hals slagader. Hem veel sterkte en beterschap toegewenst.

Het is nu 10:50 uur en lig nog steeds te wachten op het dokters bezoek en hoop dat ik een goed bericht krijg dat ik het ziekenhuis mag verlaten. Mijn rechter pols en onderarm is door een  therapeut nog even behandeld, dit bevalt mij bijzonder goed want ik kan mijn pols beter bewegen. Deze therapeut was 20 jaar geleden in Amsterdam op vakantie geweest en dit was hem goed bevallen.

De verpleegster Franziska Poulsen heeft nadat zij gehoord had dat wij een website hadden gevraagd naar ons website adres, want zij wilde vanavond als zij thuis was even een kijkje nemen op onze site. Er kwam een andere dame binnen die aan mij vroeg wat ik morgen wilde eten, ik heb haar verteld dat ik hoop dat als de dokter langs komt ik uit het ziekenhuis ontslagen wordt, hierop gaf zij aan het voorlopig even zo te laten.

Om 11:45 uur kwam het Mittag eten binnen 1 beker voor kaffee, 1 tagesdessert, 1 gebäck, 1 Erbsen Möhren in Sauce, 1 Frikadelle en 1 Stampfkartoffeln en aan tafel met mijn buurman opgegeten.

Het is nu 12:35 uur de dokter is nog steeds niet langs gekomen maar volgens Franziska kan het niet lang meer duren. Eindelijk om 12:45 uur kwam er een vrouwelijke dokter binnen met een assistent en na dat zij mij onderzocht had vertelde zij dat de test die ik vanmorgen had moeten krijgen maandag kan plaatsvinden. Ik zij haar dat er een spelletje met mij gespeeld werd en dat ik het hier helemaal niet mee eens ben. De hoofdarts van Station 23 had mij verteld dat als de MRT Scan goed was ik ontslagen zou worden uit het ziekenhuis. Gisteren avond stond die test geplant voor vrijdagochtend en vrijdag ochtend was deze test uit mijn lijst weggehaald.

Ik gaf aan dat ik dit niet wilde waarop zij aangaf dat ik dan een formulier moest ondertekenen dat ik zelf ontslag uit het ziekenhuis nam. Nadat zij naar mijn buurman gingen ben ik naar de balie in de gang gelopen, om Maria te informeren, maar de verpleegster wilde mij niet naar buiten laten bellen omdat dit volgens haar niet kon. Ik gaf aan dat zij bij de receptie een buitenlijn moest aanvragen, maar dit moest zij eerst aan een collega vragen of dit mocht en die gaf toestemming. Tot drie keer aan toe lukte het haar niet om ons nummer te draaien en zij toen dat het niet lukte.

Daarop ben ik naar de receptie beneden in de hal gegaan en daar hebben zij het nummer van Maria gedraaid en heb ik Maria aan de telefoon gehad. Ook zij vond dat ik niet zelf ontslag moest nemen helaas mocht ik hier niet te lang bellen omdat hier op dit toestel alle telefoongesprekken binnen kwamen, ik heb Maria aangegeven dat ik haar vanavond nog een keer zou terug bellen.

Teruggekomen in mijn kamer was ik het voorgaande aan het opschrijven toen de deur open ging en de dokter alleen binnen kwam. Zij heeft mij nog wat oefeningen laten doen en gezegd dat zij het met een andere hoofdarts zou bespreken om mij ontslag te geven zonder die test van maandag. Want zij vertelde dat zij niet geloofd dat er wat uit deze test naar voeren zou komen gezien het feit dat ik alles kon doen met mijn hand. Ik moest wel nog even geduld hebben omdat zij pas over anderhalf uur overleg had.

Even later kwamen er twee verpleegsters binnen, één verpleegster maakte haar verontschuldigingen want het was haar schuld dat ik die test van in de ochtend niet had ondergaan en vroeg of zij het nog goed kon maken, waarop ik antwoordde geef mij maar een whisky waarop zij lachend mijn kamer verlieten.

Even later kwam de therapeut van vanochtend binnen voor mijn buurman en hij vertelde mij dat hij mijn rapport van mijn MRT Scan had gezien en dat alles goed was. Nadat de therapeut klaar was met de behandeling van mijn buurman vroeg hij naar mijn adres van mijn internetsite zodat hij ook een kijkje kon nemen.

Om 14:15 kreeg ik een beker koffie op mijn kamer ik was van plan mijn koffie op de gang op te gaan drinken, maar net toen ik buiten mijn kamer was kwam er een verpleger naar mij toe en nam mij mee voor die bewuste test met mijn hand. Er werd een nat polsbandje om mijn pols gedaan en er werd een draadje met een plakker op de muis van mijn hand geplakt en er werd een draadje geplakt op het eerste kootje van mijn duim. Met een andere elektrode die eerst nat gemaakt moest worden, werd even later de reflex van mijn duim gemeten met een steeds hoger wordende stroomstoot.

De afstand werd met een centimeter opgemeten en in de computer ingevoerd, er werd ook gemeten vanaf mijn elleboog. Deze handelingen werden herhaald voor mijn wijsvinger en mijn pink. Ik kreeg te horen dat alles goed functioneerde.

Terug gekomen op mijn kamer werd om 14:40 uur mijn bloeddruk en hartslag nog een keer opgenomen mooie bloeddruk getallen 110 om 60 en een hartslag van 76. Aan deze verpleegster gevraagd hoelang het nog ging duren en zij vertelde mij dat de dokter mijn brief voor de huisarts aan het schrijven was. Het was 15:52 uur en ik gaf aan dat mijn trein om 16:27 uur zou vertrekken, anders moet ik nog een uur wachten op het station.

Hierna belde zij de dokter maar die gaf aan dat zij nog 10 minuten nodig had. Uiteindelijk had zij de brief klaar en heb ik voor een week medicijnen meegekregen. Afscheid van de dokter en de verpleegster genomen en snel naar beneden toe voor een taxi. Vlak voor de deur stond gelukkig een taxi meteen aan de chauffeur gevraagd of wij nog op tijd kwamen voor de trein, hij gaf aan dat dit het geval was.

Bij het station aangekomen snel afgerekend en naar de betaalautomaat gelopen om een kaartje te trekken, ik werd daarbij geholpen door een jongen die net voor mij was. Daarna snel naar het perron ik was precies twee minuten voor vertrektijd, toen er om geroepen werd dat door een strike de volgende trein pas over een uur naar Kiel zou vertrekken.

Terug naar beneden en een broodje kaas gekocht en daarna een half uur in het stationsgebouw gewacht en daarna ben ik maar op een bankje op het perron gaan zitten wachten op mijn trein. Op het bord werd aangegeven dat de trein een paar minuten verlaat was, maar eindelijk kwam hij het station binnen rijden.

Aangekomen in Kiel het stationsgebouw uitgelopen en naar de overkant voor de bus naar Laboe, hier moest ik 8 minuten wachten op bus 100. Na een busrit door de omgeving kwam ik aan bij de jachthaven in Laboe waar Maria bij de halte mij op stond te wachten, haar hartelijk begroet en toen samen naar de boot gelopen.

Aangekomen bij onze boot zij ik tegen Maria dat ik eerst even Lo, Ank, Ria en Hans gedag ging zeggen. Zij zaten op de Halve Maen met een luid geklap en gejoel ben ik bij hun aanboord gestapt, hier werd ik hartelijk welkom geheten om weer terug op de haven te zijn. Ik heb ze uitgenodigd om bij ons op de boot een glaasje Champagne te komen drinken, want Maria had deze flessen al koud gezet.

Na het proosten op mijn terugkomst het hele verhaal verteld wat ik allemaal had meegemaakt en daarna nog gezellig over allerlei andere zaken gesproken. Hans heeft zijn code voor internet even opgehaald zodat ik de gribfiles voor het weer voor de komende dagen op kon halen. In Transas Navigator de route bekeken en Lo vroeg wil je eens Costarica voor mij opzoeken daar zijn wij bij onze dochter op bezoek geweest, hier de hele omgeving op de kaart bekeken.

Ook Hans vroeg of ik even naar veronic wilde gaan hier hebben zij met Marjolijn en Dick met een gehuurd schip langs vele eilanden gevaren en in baaien voor anker gelegen. Hans zij dit moet Dick zien dit vindt hij geweldig. Afgesproken om morgenochtend naar het weerbericht te luisteren op VHF-kanaal 24 en daarna naar Burgstaaken te varen.