De volgende morgen gedaan wat wij afgesproken hadden en met  ZW 4-5 Bf. vertrokken naar Burgstaaken. Via het Kieler Ford langs het Laboeer Sand en het U-Boot Museum daarna via de Kiel – Fehmarnsund – Route en langs de Grossenbroder Steinfiff. Wij hebben heerlijk gezeild en vlak voor Burgstaaken moesten wij onder de Fehmarn-sundbrug door die 22 meter hoog is die Deutschland met het eiland Fehmarn verbind, dit vond Maria toch wel heel erg spannend maar ik vertelde haar dat wij 18,90 meter hoog zijn vanaf de waterlijn.

Onder de brug door en nog een kleine vaargeul langs het Mittelgrund en het Gruner Grund naar BB richting Burgstaaken.

Burgstaaken heeft verschillende havens. De eerste is de supermoderne jachthaven bij het vakantiecentrum Burgtiefe. De tweede is de vissers- en handelshaven. Aan de westzijde hiervan is een kleine particulieren jachthaven.

Voor de vaargeul het grootzeil tegen de wind netjes opgeslagen op de giek en daarna op de motor door de vaargeul naar de oude jachthaven, hier tegen de wind in met behulp van twee heren op de steiger afgemeerd. Er lag naast onze boot een lange dunne vingerpier met twee kleine ogen er op en waar je zeker niet op kon staan, liggend over het aluminiumprofiel langs de zijkant van ons schip kreeg ik met moeite twee lijnen door de ogen heen.

Door het overhangen heb ik mijn ribben gekneusd. Maria had de lijnen op het voordek al vast gekikkerd en de stroomkabel klaar gelegd om aan te sluiten, maar eerst even een kopje Senseo nemen.

Het liggeld betaald bij de havenmeester en aanboord een heerlijk glaasje wijn gedronken, maar helaas hier begon het te regenen. Binnen ben ik toen maar de foto’s van de camera’s gaan overzetten naar de computer en ze meteen geordend. Net als voorgaande dagen afgesproken om morgenochtend naar het weerbericht te luisteren en op de steiger te bespreken hoe laat wij weggaan.