[fusion_widget_area name=”avada-custom-sidebar-vloot” title_size=”” title_color=”” background_color=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]

Het tot stand komen van onze kleine vloot van kajuitzeiljachten.

Na elf jaar met veel plezier van onze stacaravan in Ermelo te hebben genoten, hebben wij besloten om onze beider voorliefde en passie voor een kajuitzeiljacht gestalte te doen geven.

Dus werd in de zomer van 1980 besloten om onze stacaravan te verkopen en over te gaan tot de aanschaf van een kajuitzeiljacht. Na verschillende jachtwerven bezocht te hebben en heel veel verschillende folders verzameld te hebben, is de keuze uiteindelijk gevallen op een kajuitzeiljacht van de firma Dehler te Zaandam.

Op 14 oktober 1982 hebben wij een drie jaar oude Delanta 80 AK aangeschaft. Dit polyester zeiljacht hebben wij de naam MaWiMa meegegeven, deze naam is voortgekomen uit de twee eerste letters van onze voornamen, Maria, Wim en onze zoon Marco.

De rompkleur van onze MaWiMa was oranje en de dek opbouw was voorzien van bruine decor strepen.

Het schip had een lengte van 8.00 m. een breedte van 2.50 m. en een diepgang van 1.25 m.

Onze vaste ligplaats was bij W.V. De Koenen aan het Nieuwe meer te Amsterdam.

Het vaargebied wat wij bestreken hebben, bestond uit het Nieuwe meer, Westeinder plassen, Kagerplassen, het Marker- en IJsselmeer, Zeeuwse wateren en langs de Noordzeekust tot aan Nieuwpoort in België.

Op een maand na hebben wij twaalfjaar lang genoten van de zeileigenschappen van dit geweldige zeiljacht.

In 1994 toen ik niet meer in de weekenden hoefde te werken vonden wij het beiden tijd, dat er gekeken moest worden naar een wat groter kajuitzeiljacht en hebben wij onze MaWiMa op 10 september 1994 ingeruild bij de firma Dehler voor een nieuwe Dehler 35 CWS.

Bij de oplevering begin 1995 hebben wij ons nieuwe schip aan de steiger met een fles champagne gedoopt en de naam Lady Afiena aan haar meegegeven. Deze naam is voortgekomen uit de tweede voornaam van mijn vrouw, die bij haar geboorte vernoemd is naar haar lieve oma.

Helaas hebben wij maar één seizoen plezier beleefd aan dit kajuitzeiljacht, daar er over het hele schip allemaal zwarte vlekjes in het polyester zichtbaar werden. In overleg met de Directie van Dehler werd ons schip, voor de zelfde prijs als wij betaald hadden ingenomen en zijn wij overeen gekomen dat wij op 1 april 1996 weer een nieuwe Dehler 35 Cruising geleverd kregen.

De rompkleur van onze Lady Afiena was wit en de dekopbouw was voorzien van blauwe decor strepen.

Het schip had een lengte van 10.50 m. een breedte van 3.30 m. en een diepgang van 1.88 m.

Onze vaste ligplaats was bij W.S.V. De Zeevang aan het Markermeer te Edam.

In totaal hebben wij met deze twee Dehlers, 10,5 jaar lang met veel plezier diverse landen bezocht.

Hiertoe behoren België, Frankrijk, Engeland, Duistland, Denemarken, Zweden tot aan Noorwegen en de Kanaaleilanden.

Door het bereiken van de voor mij vastgestelde leeftijd in mijn loopbaan bij Brandweer Amsterdam, ben ik na 34 jaar op 1 juli 2003 met FLO (Functioneel Leeftijd Ontslag) gegaan.

Na deze voor mij bereikte mijlpaal, hebben wij de beslissing genomen om nog één keer alle krachten te verzamelen en voor een groter kajuitzeiljacht te gaan, dit omdat wij nu samen veel meer tijd konden steken in onze gezamenlijke hobby.

Wij hadden besloten om eens te gaan kijken naar een Bavaria dit van wegen het feit dat wij over de nieuwe modellen gunstige berichten hadden vernomen.

Op vrijdag d.d. 3, zaterdag 4 en zondag 5 september 2004, hebben wij Maria, Wim en onze zoon Marco Högemann, drie hele dagen lang een bezoek gebracht aan de Hiswa te water bij Seaport Marina te IJmuiden.

Wij hebben ons door beide Bavaria dealers, Van den Bosch Yachting en Holland Sailing laten voorlichten over de voor- en nadelen en de eventuele mogelijkheden van een Bavaria.

Nadat wij op zaterdagavond thuis alle voor- en nadelen op een rijtje hadden gezet, is de keus op Holland Sailing uit Workum gevallen, om daar een Bavaria 42 Cruiser te bestellen.

Op zondag d.d. 5 september 2004 hebben wij in de namiddag bij Holland Sailing uit Workum een voorlopig koopcontract voor een Bavaria 42 Cruiser getekend. De dagen daarna hebben wij thuis alle genomen opties nog eens goed de revue laten passeren.

Het schip heeft een lengte van 12.99 m. een breedte van 3.99 m. en een diepgang van 2.20 m.

Onze vaste ligplaats is bij W.S.V. De Zeevang aan het Markermeer te Edam.