Om 06:45 uur werd ik weer wakker gemaakt en kwam de dag verpleging opgang.Ik werd losgekoppeld van de apparatuur zodat ik naar het toilet kon om mij te wassen voor het ontbijt, meteen weer kleren aangetrokken en weer op mijn bed gaan zitten waar ik meteen weer aangesloten werd op de apparatuur.

Rond 07:30 uur werd het Frühstück binnen gebracht, 1 Kaffee, 1 Butter 20g, 1 Diät Konfitüre, 1 Streichkäse, 1 Brötchen hell en 1 Vollkornbrot. Het lege dienblad werd even later weggehaald en meteen er achter aan kwam een verpleegster met een kartonnen schaaltje binnen zij kwam vier buisjes bloed afnemen.

De schoonmaakploeg maakte gangen en kamers weer schoon. Even later werd ik meegenomen naar een andere ruimte waar een ECG werd gemaakt en ook via de Doppler methode werden mijn aderen in mijn nek en bij mijn slaap gecontroleerd op goed functioneren. Terug naar mijn kamer waar ik weer aangesloten werd op de apparatuur.

Even later kwamen de artsen langs en vroegen hoe het met mij ging, ik moest diverse oefeningen met mijn ogen dicht doen om te kijken hoe ik functioneerde. Reflexen werden gecontroleerd en er werd naar bewegingen van mijn rechterhand gekeken.

Inmiddels was het 11:30 uur en het Mittag eten kwam binnen, 1 beker voor Kaffee in de middag, 1 Rohkost, 1 Spiralnudeln, 1 Kochschinken en 1 Tomatensauce. Na het eten kwam er een therapeute aan mijn bed, die verschillende oefeningen met mijn arm en hand uitvoerde en even later heeft zij mijn onderarm en hand gemasseerd, omdat ik die bij het afstappen van mijn schip tot twee keer aan toe ongewild had dubbel geslagen en ik een verstuikte pols had op gelopen.

Daarna werd het wat rustiger en toen kwam Maria bij mij op bezoek, zij had een lange reis achter de rug wij hebben gezellig met elkaar over de gebeurtenissen kunnen praten. De middag vloog om en ik vond dat zij niet zo laat meer weg moest gaan als de dag ervoor. Dus om 17:00 uur werd er voor haar een taxi gebeld die haar weer naar het treinstation moest brengen. Afscheid genomen haar uitgezwaaid en weer wat met de buurman gesproken.

Om 17:30 uur kwam het Abendessen binnen 1 Schwarzer tee, 1 Margarine 20g, 1 Tomate, 1 Vollkornbrot, 1 Graubrot, 1 Schnittwurst en 1 Schnittkasse. Na het avondeten belde Maria dat zij om 18:50 uur op de boot was gearriveerd en even bij Lo en Ank aanboord zat, de reis was duidelijk sneller dat een dag eerder want in Kiel heeft zij een snelbus genomen die haltes overslaat.

Maria zat even later bij Hans en Ria aanboord waar ook Lo en Ank kwamen. Maria had taart meegenomen maar zij stonden op het punt te gaan eten. Er werd afgesproken dat zij straks bij Maria aanboord koffie met gebak kwamen drinken en eten. Zo vloog voor Maria de avond ook weer snel voorbij.

Toen Maria nog bij mij was op mijn kamer werd mijn buurman overgeplaatst naar Station 15 een andere gewone verpleegafdeling, het leek erop dat ik het rijk alleen had vannacht, maar nadat Maria was vertrokken werd ook ik naar een andere kamer op de zelfde afdeling verplaatst. Zij hebben op mijn oude kamer twee oudere heren neer gelegd die nog al luidruchtig waren met een hoop geschreeuw. Dus ik had weer een nieuwe buurman.

In de loop van de avond klonk het weer goedenavond de zelfde nachtzuster als gisteren en ook nu weer even in het Nederlands met haar gesproken. Mijn buurman lag de hele avond heel erg zwaar te ademen en te snurken, dus ik dacht dat wordt vannacht wat. Na nog diverse bloeddruk metingen was het weer tijd om naar het toilet te gaan om mij even op te frissen en mijn tanden te poetsen. Terug op de kamer weer aangesloten en nog even TV gekeken.