Dinsdagmorgen onze buren optijd gewaarschuwd dat wij om 10:30 uur de haven wilde verlaten. Onze buurman zij dat hij nog even samen met zijn drie kinderen, allemaal meisjes de stad in moest voor de bakker. Precies om half elf was hij en zijn dochters weer terug, waarna wij onze tocht naar Stavoren Binnen konden vervolgen.

Met een ruime koers met een mooie wind ZW 3-5 Bf om de West Cardinaal VZ WEST Q(9). 15s op de kop van het Vrouwezand de haveningang van Stavoren aangelopen. In de wachtplaats aan BB-zijde voor de sluis afgemeerd, achter ons kwam een schip de wachtplaats ingevaren met aan het stuur een dame die aan SB-zijde wilde afmeren, haar man stapte van boord met een lijn aan de voorzijde, helaas vergaten zij achter vast te maken. Hierdoor kwam hun schip dwars in de wachtplaats te liggen en door de ZW wind kwamen zij na verwoede pogingen van mij hun boot tegen te houden toch tegen onze achterkant aan.

Wij hebben wat lichte schade opgelopen aan de pas in de epoxy primer gezette rand, na de schutting aan de andere kant van de sluis in wat rustiger water aan de remming aan SB-zijde alles netjes geregeld.

Hierna hebben wij onze weg vervolgt en onze boot afgemeerd bij de Vereniging Jachthaven Stavoren box 15.