Nadat Maria op ons bordje met aan de ene kant (Bezet) en aan de andere kant (Vrij tot zondagmiddag 14:00 uur) bij de havenmeester had ingeleverd, kwam onze box op groen te staan. Op een briefje hebben wij aangegeven dat wij op 23 juli aanstaande weer terugkomen. Nadat wij de haven uitgevaren waren, hebben wij de zeilen gehesen en onze koers naar Enkhuizen gelegd, en geschut via het Naviduct.

Het naviduct van Enkhuizen is een verbinding tussen het IJsselmeer en Markermeer. Het is een aquaduct met sluizen. Een normaal aquaduct zou onmogelijk zijn, omdat harde wind een peilverschil van 180 cm kan veroorzaken. Het naviduct (geopend in 2003) is de enige in de wereld. LxBxD: 125 x 12,1 x 4 meter.

Nadat wij geschut waren aan BB-zijde in de Buitenhaven nabij het station afgemeerd, hier lagen wij als derde schip en later kwamen er nog twee schepen bij. Nadat wij een visschotel met patat en sla hadden gegeten hebben wij een heerlijke stadswandeling gemaakt.

Een gesprek met onze buren gehad die een Bavaria 39 van 2007 hadden en er uitermate te spreken over waren, onder het genot van een drankje en nadat wij over en weer alle aanpassingen hadden doorgenomen, was het tijd om naar bed te gaan.