Dinsdagavond 1 juki jl. had ik bezoek aanboord van een clubgenoot Cees Veld, hij kwam kijken hoe ik de achterrand had behandeld met epoxy primer. Onder het genot van een biertje had ik het over de eigen gemaakte teakhouten stootlijst om daar nogeens een R.V.S.-strip op te monteren.

Cees gaf mij een tip dat hij een kennis had die een gebruikte R.V.S.-strip te koop had liggen. Meteen heeft hij telefonisch contact gezocht met deze kennis en voor mij een afspraak voor de volgende dag gemaakt om naar deze R.V.S.-strip te gaan kijken.

De volgende dag naar de loodsen van Ruud van Drunen en daar moest ik vragen naar Erny Goudriaan, de R.V.S-strippen bekeken en al gauw waren wij het eens over de prijs die hij er voor wilde hebben. De R.V.S.-strippen op een lange plank in de auto geladen en vervoerd naar onze jachthaven, de strippen uitgeladen en op twee schragen met de zelfde lange plank erop voor de boot in twee dagen allemaal opgeschuurd en gepolijst.

Op het tegelpad alle lengtes strippen in twee lengtes van 12 meter opmaat gemaakt, de breedte van 25 mm en de dikte van 9 mm kwam ook goed uit voor op onze teakhouten stootrand. Op vrijdagmorgen samen met mijn vrouw begonnen met het bevestigen van de strippen aan de BB-kant, eerst de strip op de juiste hoogte opgehangen met twee lijntjes te beginnen bij de spiegel.

De strip op de juiste maat gehouden gaatje voorgeboord en de eerste schroef er handmatig ingedraaid, maar na 86 schroeven toen de eerste kant klaar was, begonnen mijn spieren in mijn rechter arm een beetje tegen te stribbelen.

Van mijn buurman de voormalig burgemeester van Edam-Volendam een boormachine geleend, hij zij er wel bij dat het een oudje was en dat deze boormachine een (Hitachi Super Home Kit) het eerste cadeau van zijn vrouw aan hem was. Het bleek dat hij deze cadeau had gekregen in 1968, dus een boormachine van 40 jaar oud.

Maar de strip aan SB-kant zat er veel sneller op dan aan BB-kant, met de oude boormachine voorgeboord en met mijn eigen accuboormachine de schroeven er in gedraaid.

De R.V.S.-strip op de teakhouten stootrand staat zeer luxe en wij zijn er zeer content mee.