De volgende morgen vroeg opgestaan en na het ontbijt Holland Sailing gebeld wat de mogelijke oorzaak zou kunnen zijn. De persoon die ik aan de telefoon had vermoedde kortsluiting in de accu en dat het wel opgelost zou zijn met een nieuwe accu. Daarna ben ik naar het havenkantoor gegaan om te vragen waar ik het beste naar toe kon gaan om een accu te kopen. Zij gaven Felton Marine Engineering op als één van de betere bedrijven.

Het was niet zo ver van de haven even over de sluis in de hoek en daar was het al, het bleek ook een Volvo Penta Daeler te zijn. Aan de baas van de zaak gevraagd wat de mogelijke oorzaak zou kunnen zijn, hij vertelde mij dat hij het vermoedde had dat de dynamo niet meer goed had gefuctioneerd. Afgesproken dat na de lunch er een monteur langs zou komen om alles even door te meten.

Toen de monteur aanboord was heeft hij een meetapparaat aangesloten op de startaccu, even later gaf hij aan of ik de motor wilde starten. Hij liet even later zien dat de accu steeds maar bleef opladen, hij heeft daarna de meetapparatuur op de dynamo aangesloten, het bleek dat de dynamo 16 Volt aan spanning gaf dit mocht maar 14 Volt zijn. De conclusie was dat de dynamo en de accu vervangen moesten worden.

De monteur is naar zijn werkplaats terug gegaan om een paar uur later met een blaadje te komen waar op stond dat het omgerekend ongeveer 700 euro zou gaan kosten. Als wij het hier mee eens waren moesten wij op kantoor een aanbetaling doen ter bevestiging, dit hebben wij natuurlijk meteen gedaan.

De baas vertelde ons dat hij de dynamo in Gent te Belgie moest bestellen, daar is het centrale magazijn en dat de dynamo daar op voorraad was. Hij gaf aan dat hij maandagmorgen om 08:00 uur de dynamo en de nieuwe startaccu kan komen plaatsen. Dus afgesproken dat maandagmorgen alles weer in orde gemaakt gaat worden.

Wij weer terug richting haven waarna wij bootschappen hebben gedaan voor de komende avond, daarna hebben wij vanwege de harde wind ZW 5 – 7 Bf. met uitschieters naar 8 Bf., het water spoot over de pier heen en daalde neer als regen. Surfers op planken maakte dankbaar gebruik van de hoge golven om daar vanaf te surfen.

Wij zijn daarna weer naar de boot terug gegaan en hebben daar een heerlijk wijntje gedronken, makelijk gegeten stokbrood met worstjes. Lekker koffie gedronken en nog een wandeling over de haven gemaakt. Daarna zijn wij met een gerust hart naar bed gegaan.