Op de route van gisteren van Cowes/River Medina naar Brighton hebben wij de eerste paar uur de motor bij gehad. Op een bepaald moment ging ik naar binnen, ik rook een heel scherpe lucht en ik dacht meteen aan de accu’s, de kussens boven de accu’s weggehaald en daarna het houtenschot dit bleek aan de onderkant helemaal drijfnat te zijn.

In eerste instantie leek het er op dat er bij de bedrading brand was ontstaan, meteen alle overige kussens in de buurt van de accu’s weggehaald om erger te voorkomen. Het was geen rook maar de startaccu van de motor stond te koken, aan beide zijden was de accu gescheurd en kwamen er gevaarlijke gassen naar buiten die zeer explosief zijn.

Meteen aan Maria gevraagd om de motor af te zetten, daarna meteen alle ramen open gezet om de gevaarlijke gassen zo snel mogelijk af te voeren, verder met natte lappen geprobeerd om de accu wat af te koelen. Na verloop van tijd de zes doppen van de accu er uitgehaald om de accu sneller te laten afkoelen. De accu was werkelijk niet aan te raken zo heet was deze.

2009-07-17 18-05-202009-07-17 18-05-42

De beloofde rustdag aan Maria zal vermoedelijk wel wat langer uitvallen dan één dag.