Gisteren morgen vroeg opgestaan en meteen naar het havenkantoor om te vragen waar ik het beste naar toe kon gaan voor hulp. De havenmeester gaf aan naar Felton Marine Engeneering te gaan net buiten de haven over de sluis. Het bleek ook nog een Volvo Penta Daeler te zijn en daar aangegeven wat er gisteren gebeurd was. De baas van deze firma gaf aan dat hij het vermoedden had dat de Dynamo zijn werk niet goed meer had gedaan. Hij gaf aan dat er een monteur na de lunch langs zou komen.

De monteur heeft meetapparatuur aangesloten op de accu en vroeg aan mij om de motor te starten. Er werd door hem gemeten dat er steeds meer stroom aan de accu werd toegevoegd, ondanks dat deze nokvol was. Even later heeft hij bij de motor de dynamo aangesloten op zijn meetapparatuur en gaf aan dat de dynamo 16 Volt aan stroom doorgaf en hij maar 14 Volt mag doorgeven.

De conclusie was dat de dynamo en de accu die krom getrokken platen had vervangen moesten worden. Hij ging terug naar zijn werkplaats om na een paar uur met de rekening te komen van wat het ging kosten en als wij het er mee eens waren of wij dan op kantoor de bestelling wilden gaan plaatsen.

Bij de baas de bestelling gedaan met een aanbetaling, hij gaf aan dat de dynamo in Gent (Belgïe) op voorraad was en dat hij deze aanstaande maandagmorgen om 08:00 uur in zijn bezit had, waarna hij de dynamo en de nieuwe accu kan komen plaatsen.

Wij gaan ons wel vermaken in Brighton en hopen dat als aanstaande maandag alles weer voorelkaar is, wij onze weg kunnen vervolgen naar Dover.