Op zondag hebben wij mede gezien de regen die met bakken uit de hemel naar beneden kwam, vanuit onze bedden besloten om nog maar even te blijven liggen. De route die gepland stond was van Skärhamn naar Malmön.

Rond 10:00 uur heb ik het ontbijt klaar gemaakt, het ontbijt bestond uit warme afbak broodjes, voor ons allen een gekookt eitje een heerlijke pot koffie, een glas sinasappelsap en diverse vleeswaren.

Na het ontbijt ben ik ons schip in gereedheid gaan brengen om af te varen. Uit voorzorg vanwege de regen hadden wij op zaterdagavond de kuiptent aan de buiskap bevestigd. Deze heb ik samen met mijn zoon verwijderd en nat opgerold en in de doucheruimte gezet.

Onze Noorse buren begonnen ook hun schip in gereedheid te brengen en vertelde ons dat zij om 12:00 uur wilde vertrekken, nou dit kwam voor ons goed uit want dat wilde wij ook. Nadat alles in gereedheid was gebracht hebben wij de buren een goede vaart toegewenst en hebben wij los gemaakt.

Net nadat wij los waren hebben wij de zeilen gezet en hebben wij zeilend de haven verlaten om rechtdoor de Hamnefjorden over te steken om weer een smalle vaargeul in te varen tussen de eilanden Tofto en Toftosund. In de vaargeul hebben wij de Genua ingerold en na de vaargeul zijn wij BB uitgegaan in West-Noord-Westelijke richting om na 0,6 Nm weer richting het Noorden te varen.

Langs de Beacons Dynan, Stavsundsh weer een smalle vaargeul in tussen de eilanden Kyrkesund en Sumpen ook hier weer aan beide zijde kleine jachthavens. Over de Stenen langs N Kyrkesund. Front door de vaargeul langs Koon, Krossholmen en Skaboholmen het grotere water van het Krake fjord op om daarna via het Fjord-baden bij Beacon Ackero, het eiland Bjorken en bij Mollosund waar een Hollandse windmolen op een berg staat weer een vaargeul in.

Hierna zijn wij om en tussen rotsen doorgevaren langs de eilanden Bockh, Brato, Holmengra over het Krakesund richting het Noorden en bij Koljebergskil in westelijke richting en bij Lighthouse Jarnskar weer naar het Noorden. Ook hier weer het ene na het andere eiland en smalle doorvaarten richting Gullholmen.

Nadat wij Gullholmen gepasseerd waren hebben wij afgesproken om de jachthaven op de terugtocht aan te doen. Over het water Svartesk en Skanklingarna langs het eilandje Oso Skutevik waar aan de achterkant van het eiland beschutte jachthavens lagen, hierna zijn wij over het Lerviksh richting Kristineberg gevaren.

Langs de eilanden Flatholmen, Stangh, Skallh en om de eilanden ST Korno en L Korno het brede water Tarnekullen overgestoken en vlak hierna om het eiland Kalven zagen wij de jachthaven van Malmon liggen.

Vlak voor de haven begon het weer behoorlijk te regenen ook stak de wind weer behoorlijk op, maar wij konden achterin de haven vlak bij het havenkantoor met de kop in de wind redelijk beschut langs een Zweeds jacht afmeren.

Vertrek Skärhamn 11:50 uur aankomst Malmön 15:56. Gevaren afstand 24 Nm. Gevaren tijd 4 uur en 6 minuten met een gemiddelde snelheid van 5,85 knoop.