Marco die iedere avond een nieuwe route plande heeft voor deze dag de route van Lerkil naar Björkö gelegd. Een route tussen de rotsen en nauwe doorvaartjes door met een geweldig uitzicht op de vele eilandjes en rotsen.

Net buiten de haven het grootzeil gehesen de Genua uitgerold en koers gezet richting Noordwesten, na 0,7 Nm om een partij rotsen heen de koers verlegd richting het Noorden. Hele stukken konden wij zeilen en bij nauwe doorgangen moest de genua even weggerold worden om er tussen door te manoeuvreren.

Langs Sando-Udde tussen de eilanden Kedh en Stubbh door en bij het eiland Knappen weer in Noordwestelijke richting, het eiland Donso aan BB-zijde gepasseerd daarna langs Knarrholmen, Langh, Kopstadso, Aspero, Rivo en langs de onderwater liggende rotsen Gulldisken weer in Noordwestelijke richting het South- en North  Channel van het Rivo Fjord naar Goteborg over gestoken.

Langs de onderwater liggende rots Skadden het eiland Stora Porsholmen en tussen de eilanden L Varh en Varholmen over de Fjorden, langs Kalven naar Björko.

Aangekomen in dit vissershaventje leek het erop dat wij met een glas champagne werden ontvangen. Er werden allemaal champagneglazen op een grote tafel neergezet en meteen volgeschonken. Maar even later bleek al snel waar deze volle glazen voordiende, er was een jong stel in het huwelijksbootje gestapt en vierde hier hun feestje aan de haven. Tot diep in de kleine uurtjes hebben wij van dit gezelschap en van hun muziek kunnen genieten.

Vertrek Lerkil 12:00 uur aankomst Björkö 16:21 uur. Gevaren mijlen 19,80 Nm. Gevaren tijd 4 uur en 21 minuten met een gemiddelde snelheid 4,55 knoop.