Vandaag hebben wij een afstand van 55,9 Nm aflegt. Omdat er niet al te veel wind stond hebben wij de route van Stenøre Fur Fisken- og lysybådehavn naar Hals het einde van de limfjord op de motor afgelegd.

Van Stenøre via de Björnsholm-Bugt het eiland Livö aan BB- zijde gepasseerd langs Ronbjerg Havn naar de aanloop tonnen van de vaargeul Lögstör Grunde, langs Logstor Havn en voor de klapbrug van Aggersund de N-vlag weer gehesen en na de klapbrug de Aggersund Bejstrup Löb op een lang betonde vaargeul.

SB uit door het Draget Channel van de Drag Banke langs Klitgard over de Hunner Bakken via de Egholm Hage om het eiland Egholm heen naar Aalborg, hier een uur voor de spoorbrug liggen wachten. Wij hadden geluk dat er een zeeschip achterop aankwam, waardoor beide bruggen gelijk open gingen. Daarna via het Langerak naar Hals gevaren.

Hier waren alle boxen bezet en moesten wij van de havenmeester bij de scheepswerf langszij een Hanse 37 afmeren. Door de ZO-wind liepen de golven flink de haven binnen en lagen wij daar zeer onrustig. Van de havenmeester mochten wij twee lijnen naar de andere kant op een schip overbrengen om ons vrij te houden van de Hanse 37 aan de kade, hij was hier behulpzaam bij zodat wij niet naar de andere kant van de haven hoefden te lopen.

Op internet hadden wij waargenomen dat de wind zou draaien naar het ZW en dit gebeurde dan ook rond middernacht, hierdoor konden wij toch nog van een rustige nachtrust genieten.

Vertrek Stenøre Fur Fisken- og lysybådehavn 08:25 uur aankomst Hals 17:27 uur. Gevaren mijlen 53,7 Nm en de gevaren tijd 9 uur en 2 minuten met een gemiddelde snelheid van 5,94 knoop.