Na de dagelijkse beslommeringen zijn wij om 08:30 uur uit de jachthaven Baltic Bay vertrokken, net buiten aangekomen hebben wij voor het Laboeer Sand het grootzeil gehesen en even later de rolfok bijgezet om zo over het water van de Kieler Forde naar de Kiel – Fehmarnsund Route te varen.

Deze route moet je volgen omdat je anders door een schietgebied heen vaart, wat verboden is. Maar een schip voor ons riep een veiligheidsboot op en kreeg te horen dat er geen schietoefeningen waren. Hier konden wij ook gebruik van maken om onze route door het schietgebied te leggen wat vele mijlen scheelt.

Maar toen wij in het schietgebied voeren kwam het beetje wind wat er was recht van voren, eerst hebben wij nog een paar slagen gemaakt, maar al snel hebben wij besloten om op de motor verder te gaan.

Aangekomen bij het eiland Fehmarn moesten wij onder de 22 meter hoge Fehmarnsund brug doorvaren en daarna door een betonde vaargeul en aan bakboordzijde om een ondiepte heen naar de vaargeul die ons naar de jachthaven zou leiden. In de jachthaven aangekomen bleken er vele boxen op rood te staan, maar helemaal achter in de haven vonden wij nog een groene box.

De jachthaven Burgstaaken bevindt zich in de gecombineerde visserij en handelshaven van Burg en ligt beschut aan de Burger Binnenzee. Op de kop van de pier als je komt binnen varen ligt een onderzeeboot op de kant die te bezichtigen is.

Na 6½ uur varen waren wij wel toe aan een borreltje en een hapje en rond 17:45 uur heb ik mij bij de havenmeester gemeld om het havengeld te betalen. Toen ik terug kwam had Maria het eten al klaar en hebben wij gezien het slechte weer naar de Duitse TV zitten kijken.

Doordat wij het allebei door de nattigheid te pakken hadden gekregen hebben wij besloten gezien het slechte weerbericht voor de volgende dag om hier nog een dag langer te blijven liggen. Wij voelen ons behoorlijk ziek en zijn na een slaapmutsje vroeg naar bed gegaan.