Gezien het geluid van de kletterende regen op ons schip hebben wij uitgeslapen tot 11:30 uur, daarna een ontbijt en tevens de lunch genuttigd, daarna hebben wij tot diep in de middag moeten wachten alvorens wij zonder regen even een wandeling over de haven konden maken.

Tijdens onze wandeling kwamen wij Hetty en Andre Wijsenbeek tegen die met hun schip de Wijsneus van Haarlem ook bij ons in de haven lagen. Even een leuk gesprek gehad, maar daarna onze wandeling weer voortgezet.

Bij een viswinkel gerookte makreel gekocht voor op een toastje en meteen twee heerlijke broodjes met vis meegenomen die wij even later op een bakje bij de haven hebben opgegeten. Een kaartje gekocht voor Marco, Aning en Alexandrea, meteen geschreven en op de bus gedaan.

Rond 17:00 uur was de havenmeester weer op zijn kantoor ons liggeld weer betaald en terug naar ons schip voor een heerlijk drankje met een lekker toastje er bij met gerookte makreel.

Na het avond eten de Duitse TV aan om naar voor hen de belangrijkste wedstrijd van het jaar te kijken. Tijdens deze wedstrijd hadden wij besloten gezien de weerberichten om toch nog een dag in de jachthaven van Burgstaken te blijven liggen.