Om 07:53 uur hebben wij de jachthaven van Marianhamina verlaten, wij moesten even wachten op een vertrekkend cruisschip. Wij voeren langs de eilanden Gregerso, Lagneskar en Suino richting de vuurtoren Marhallen, om daar open zee te kiezen.
Over de Alands Hav varende liepen de grote en kleine cruisschepen ons in beide richtingen voorbij en bij de scheepvaartroute moesten wij tussen verschillende schepen door manoeuvreren richting Remmargrund Rear aan de Zweedse kust.

Binnen de Zweedse scheren over de Granhamnfjarden langs de eilanden Maro en L.Grasko om later tussen de vuurtorens Alandskobb en Alandets grund naar Furusund te varen.

Furusund is een plaats en eiland in de gemeente Norrtälje in het landschap Uppland en de provincie Stockholm Iän in Zweden. De plaats heeft rond de 80 inwoners en een oppervlakte van 21 hectare. Het eiland is via het vasteland verbonden met bruggen en bestaat grotendeels uit de plaats Furusund. Voor de rest bestaat het eiland voornamelijk uit bos.

Vlak voor de jachthaven hebben wij de zeilen opgeruimd om even later na 7 uur en 12 minuten om 15:05 uur aan een achter mooring langs en ander Nederlands schip de Eureka van Rob en Ria af te meren. Maria had gelijk een leuk gesprek met Ria over allerlei zaken die zij beiden beleefd hadden.

Aanboord alles opgeruimd en de walstroom kabel aangesloten. Maria had een heerlijk kopje koffie gezet die wij in de kuip hebben opgedronken. Wij hebben daarna een heerlijke wandeling gemaakt en bij een supermarkt wat boodschappen gedaan.

Teruggekomen op de haven kwamen met de regelmaat de grote cruisschepen vlak langs onze haven voorbij van en naar Stockholm. Wij hebben hier heerlijk van de zonsondergang genoten met een glaasje wijn erbij. Verder hebben wij afgesproken om morgen naar Stockholm te varen.