De volgende morgen op tijd opgestaan en alles in gereedheid gebracht voor vertrek. Het weer zit ons mee we hebben de wind schuin van achteren nadat wij om de uiterste punt van Gedser heen waren gevaren. Onderweg heeft Hans de Lady Afiena en de Sjors om het uur opgeroepen hoe het bij ons met de reis verliep. Over het Korselitse Grund en de Hjelm Bugt zijn wij aangekomen bij de haven van Klintholm via de voorhaven bakboord uit hebben wij achter de d’ Halve Maen langs een langsteiger afgemeerd.

De haven bestaat uit een aantal havenbekkens. De jachthaven ligt in de westelijke havenbekken en is te herkennen aan de houten vakantiehuisjes rondom de haven. Waar men goed op moet letten bij het aanlopen van de haven dat er aan beide zijden van de haven visnetten vrij ver in zee staan.

Maar hier hadden wij de zon heerlijk in de kuip, voordat wij de zeilen en de lijnen zijn gaan opruimen hebben wij eerst een drankje gedronken. Net achter de langsteiger stonden de vakantiehuisjes waarvan er maar een paar verhuurd waren, langs deze huisjes naar de dorpstraat gelopen om bij een geldautomaat wat Deens geld te pinnen.

Daana doorgelopen naar de Spar voor boodschappen. Op de terugtocht de haven verkent en bij de havenmeester ons liggeld betaald.

Teruggekomen bij de boot hebben wij eerst het kaartje geschreven voor Marco en Aning. Vlak voor onze boot waren op de steiger zitplekken gemaakt waar wij met zijn alle gezellig pratend een drankje en diverse hapjes hebben genuttigd.

Na de borreltijd is iedereen weer naar hun eigen schip terug gegaan en heeft Maria gebakken aardappelen met gemengde groente en een half kippetje klaargemaakt. Natuurlijk in de kuip onder de nog felle zon onze maaltijd opgegeten, met als toetje bananen vla vanuit de Spar supermarkt.

Als men naar Klintholm gaat moet men zeker een bezoek brengen aan Møns Klint, want deze 143 meter hoge krijtrotsen aan de oostzijde van dit eiland zijn zeer indrukwekkend. Ze zijn zo’n 75 miljoen jaar geleden in het Krijttijdperk in de ondiepe zee ontstaan.

Ongeveer twintigduizend jaar geleden begonnen de gletsjers van de ijstijd deze krijtlagen omhoog te drukken en zo ontstond hoog Møn. Toen het ijs zich uiteindelijk zo’n vier- tot vijfduizend jaar geleden helemaal had teruggetrokken, ontstond door erosie van de Oostzee Møns Klint.

Morgen verlaten wij Denemarken en gaan neer Ystad in Zweden, hiervoor eerst weer de route ingevoerd in de computer en na een drankje weer naar bed.