Wij zijn op tijd opgestaan omdat wij om 10:00 uur wilde vertrekken. Maar dit werd 10:30 uur omdat ik merkte dat de boegschroef niet werkte. Dus we moesten uitzoeken waarom hij het niet deed, eerst de contactsleutel gecontroleerd, daarna de stekker verbinding bij de boegschroef nagekeken. Naar de stuurstand om de boegschroef te proberen, maar helaas hij deed het nog niet.

De beschermkast van de boegschroef los gehaald alle verbindingen nagekeken, alles zat goed vast. Weer naar de stuurstand maar nog steeds geen boegschroef. Maria riep van uit de voorhut, Wim kom eens hier de contactsleutel had ik bij het voorover bukken met mijn knie om gedrukt. Deze weer ingeschakeld en de boegschroef werkte weer, de oorzaak lag vermoedelijk toch in de kleine stekker verbinding.

Daarna hebben wij onze box verlaten net buiten de pier de zeilen gehesen en tot aan het Naviduct heerlijk gezeild, vlak voor het Naviduct de zeilen gestreken. Vrij snel werden wij geschut, meteen na de sluis de zeilen weer gehesen, op weg naar de Johan Friso sluis bij Stavoren. De sluis opgeroepen en wij kregen te horen dat er twee bootjes uit de sluis kwamen en dat wij daarna meteen geschut zouden worden, samen met een Lemsteraak.

Na de schutting hebben wij bij de Piramide op het Johan Friso Bedrijvenpark te Warns in een vrije box om 17:30 uur afgemeerd en ons gemeld bij de havenmeester.

Het was onze eerste fantastische zeiltocht van het jaar, meteen een fles champagne geopend en samen heerlijk opgedronken. Daarna heeft Maria een heerlijke maaltijd klaargemaakt, de boel opgeruimd en van een heerlijke avond genoten, aansluitend zijn wij met een goed gevoel naar bed gegaan.