Open dagen bij bedrijven en de nautische afdeling van het Berechja College (Visserijschool), de nationale Visserijbeurs, een muzikale avond, kookdemonstraties en workshops.

Recordaantal vissoorten, de vereniging Visgroothandelaren Urk proberen een nieuwe vermelding in het Guinness Book of Records te halen met 126 verschillende vissoorten. Het zijn niet alleen de vissen uit de Noordzee die op de vistafel komen te liggen, er zijn ook vissoorten uit landen als Vietnam, Afrika, China, Canada en Zuid-Amerika, met de import van tropische vissen proberen zij een nieuw record te vestigen.

Vlak voor ons schip heeft het Korps Mariniers een klimtoren opgebouwd, hier kon de jeugd naar hartelust naar boven proberen te klimmen en dan een bel luiden. Op vrijdagavond is er o.l.v. van de Brandweer spuitvoetbal georganiseerd op het haventerrein.

Gisteren op zaterdag was de drukste dag met evenementen hier volgen een aantal: Nationale Visserijbeurs, Muziekkorps / Jeugdkorps / Piratenkoor, Botters en kotters in de haven, Visrecordtafel, Roadshow Koninklijke Marine, Koninklijke Landmacht, demonstraties oude ambachten, visfileren, visbakken en visroken, nettenboeten, visserijtechnieken, klederdrachtshow, wedstrijd haringhappen, veiling visrecordtafel, dikke bandenraces, touwtrekwedstrijd, prijsuitrijking op podium en als afsluiting Night of the Bult met medewerking van de pianist Jan Vayne. (Visserijdagen)