Gisterenavond niet te laat naar bed gegaan, want wij hadden besloten om, om 06:00 uur op te staan. De route liep van Vaborg naar Kopenhagen (DK) met een afstand van 88 Nm.

Na een snel ontbijt en een kop koffie zijn wij om 06:27 uur de haven van Vaberg uitgevaren, over de Masten richting Beacon Sjalklippen en over de Rodskarsgrund richting Lighthouse Kullen vasta over een afstand van 49,5 Nm.

Helaas is het een route geworden die we bijna op de motor hebben afgelegd, dit gezien het feit dat er in het begin helemaal geen wind stond. Vanaf Kullen zijn wij langs de Zweedse kust blijven varen over het Gaddebadab:na, Skarsbadan, Langorsrevet, Skalloren, Silloren richting Lighthouse Racon: Svinbadan.

Hierna langs het Grollegrund en voor het plaatsje Hittarp hebben wij de Zweedse Inshore traffic zone verlaten om over te steken naar de Deense Inshore traffic zone, daarna richting Lighthouse Kronborg vlak bij Helsingor.

Vanaf dit punt hebben wij eindelijk de zeilen weer kunnen hijsen en de laatste 20 Nm. kunnen zeilen. Over het Sjaellands Vrag langs het eiland Ven over het Lous Flak en het Taarbaek rev.

Vlak voor Kopenhagen voeren wij over de Stubben, Renden en Middelpult en op de kant staande windmolens, voor het Askedepot SB uit de Margretheholms haven in.

De Margretheholms haven is een haven van zeilkvereniging Lynetten. Door de afstand kwamen wij hier rond 19:40 uur aan en doordat de haven 5 km van het centrum van Kopenhagen ligt hebben wij besloten om deze keer de stad niet te bezoeken.

Helaas gezien de ongastvrijheid van veel clubleden zullen wij deze haven niet meer aandoen. Er was met een bord aangegeven dat groene boxen op de steigers 1 t/m 4 vrij voor passanten waren, maar alle legen boxen waar wij in konden stonden allemaal op rood. In deze boxen mochten wij onder geen beding afmeren. De volgende morgen bleken deze boxen nog steeds leeg te zijn.

Er werd aangegeven kijk maar of je ergens een plekje kunt vinden. Aan het eind van de haven tussen allemaal kleine motorbootjes in, was in een hoek een schuine plaats waar wij net met de diepte van onze kiel in konden.

Dan het betalen van het liggeld, de havenmeester was niet meer aanwezig, we konden betalen boven in het restaurant, maar hier had het personeel het veel te druk met het bedienen van de gasten. Een dame vroeg of we even wilde wachten, maar na 25 minuten wachten hadden zij nog steeds geen tijd voor ons. Ik heb toen aangegeven dat ik morgenochtend wel zou komen betalen, maar later bleek dat de havenmeester pas om 09:00 uur aanwezig was.

Wij hebben in de loop van de avond besloten om, om 06:30 uur te vertrekken, wij hebben hier ons liggeld dus niet kunnen betalen.