Gisteren tijdens de extra rustdag heeft Marco de route aangepast, hij loopt nu van Mastrand naar Vaberg met een afstand van 57 Nm.

De wind was beduidend gaan liggen en Marco had weer een hele mooie route uitgestippeld. Nadat wij de haven hadden verlaten zijn wij op de motor BB uitgevaren over de Rockebadarna naar het Albrektssunds kanal en nadat wij het smalste stuk hiervan gehad hadden, hebben wij na het Beacon Kommissen de zeilen gehesen.

Uit voorzorg het eerste rif gestoken en een kleine high aspect van 25 m2 als voorzeil gezet. Langs het eiland Lango naar Tornholmen gevaren. Al snel zakte de wind steeds verder in en op het Tjuremesen hebben wij het rif er weer uitgehaald. Alles klaar gemaakt om de high aspect te strijken en onze Genua 1 te hijsen dit ter hoogte van het eiland Brunskar, hierdoor kregen wij weer een respectabele snelheid.

Langs het eiland St. Lyngnh over het Ravungarna en de Risobaden langs de haven welke wij op de heenreis aandeden op het eiland Bjorko, hierna richting het eiland Kalven. Hier de Fjorden over gestoken richting L. Varh, tussen de eilanden Stora Porsholmen en Jonsskar heen. Het North- en South Channel van het Rivo Fjord richting Rivo overgestoken.

Hier hebben wij heerlijk langs de kust richting St. Knarrholmen, Donso, Vrango, Valo gevaren. In het rak tussen de rotsen door naar het Kattegat het voorzeil ingerold en op de motor tegen de wind in naar buiten gevaren. Daarna zijn wij naar BB afgevallen en kon de Genua weer uitgerold worden.

Langs S. Hosholmsberg, Tranasen over het Stensholmar en Kaggebade richting het eiland Malo en daarna richting het Lighthouse Klaback gevaren. Om even later over de Kalk- en Svalans Grunden en de Masten het betonde kanaal richting Vaberg op te varen.

In de voorhaven de zeilen gestreken en op de motor naar de binnenhaven gevaren, die nagenoeg tegen de stad aanlag. Hier was een hele kom beschikbaar voor passanten. Wat later gegeten dan normaal, een wandeling over de haven en een gedeelte van de stad gemaakt en aansluitend nog een lekker wijntje aanboord gedronken.