Ondanks de harde windvoorspellingen zouden wij vandaag naar Varberg varen, maar zelfs in de haven van Mastrand hadden wij een harde wind met snelheden van meer dan 8,5 Bf. Dus hebben wij de beslissing genomen hier in Mastrand nog een dag te blijven liggen.

In de ochtend uren diverse boodschappen ingeslagen bij verschillende winkels. Daarna zijn Maria en Marco een wandeling gaan maken over het eiland, zij zijn heel wat uren weggeweest.

In de tijd dat ik alleen aanboord was heb ik besloten om mijn duikbril en zwemvliezen op te zoeken om het onderwaterschip aan een inspectie te onderwerpen. De lichte aanslag langs de waterlijn kon ik er gemakkelijk afvegen met een stoffer.

Het water bleek toch wel een heerlijke temperatuur te hebben, dus heb ik besloten om het hele onderwaterschip schoon te vegen. Tijdens deze werkzaamheden kwam ik in aanraking met een kwal, wat een prikkelend gevoel op mijn been opleverde.

Ook kreeg ik veel aandacht van de hond van onze Zweedse buren, die blaffend en piepend over het dek heen en weer liep en mij behoorlijk in de gaten bleef houden van wat ik aan het doen was.

Na een heerlijke warme douche en een lekker borreltje kwamen Maria en Marco weer aanboord, zij vertelde dat zij een heerlijke wandeling hadden gemaakt, maar later bleek dat zij op een bepaald moment verdwaalt geraakt waren, maar uiteindelijk hebben zij de goede route weer naar de haven weten terug te vinden.

Marco heeft tijdens de wandeling heel veel foto’s gemaakt met GPS coördinaten er aangekoppeld.