[fusion_widget_area name=”avada-custom-sidebar-vloot” title_size=”” title_color=”” background_color=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]

 

Mijn naam is Wim Högemann ik ben geboren op 1 augustus 1947 te Amsterdam.

In 1962 ben ik voor het eerst in aanraking gekomen met de zeilsport. Bij Café-Restaurant Bon aan de Vinkeveense plassen. De eerste keer ging ik met mijn zuster en zwager mee en later huurde ik zelf met een paar vrienden een zestienkwadraat, dit is een middelgrote open zeilboot. Lengte 6.00 m. Breedte 1.92 m. Diepgang 0.80 m. Ontworpen door Hendrik Bulthuis (1892 – 1948)

In 1967 werkte ik op een koeltechnische afdeling van de firma Bronswerk/Voorwaarts aan de Schaafstraat in Amsterdam Noord. Op een bedrijfsfeest had een collega zijn dochter en haar vriendin meegenomen en deze vriendin vond ik vanaf het eerste moment wel heel erg leuk en zo heb ik Maria leren kennen en in 1969 zijn wij getrouwd.

Mijn schoonouders hadden het beheer over een kleine jachthaven van W.S.V. Eeuwes in Mijnsheerenland aan de Binnenmaas. Hier hebben Maria en ik heel wat afgezeild in open zeilboten en op dit water heb ik meerdere 24 uurs zeilwedstrijden gewonnen.

De zeilpassie die ik hieraan heb over gehouden is nooit meer weggegaan.