[fusion_widget_area name=”avada-custom-sidebar-vloot” title_size=”” title_color=”” background_color=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]

Te water laten

Nadat alle werkzaamheden aan het schip hadden plaatsgevonden werd ons schip uit de loods gereden en onder de kraan geplaatst om te water te worden gelaten.

Plaatsen van de mast

Nadat alle voorbereidingen getroffen waren werd de mast onder de kraan gereden, aangeslagen, opgehesen en geplaatst op ons schip. De hoofdwanten werden ligt aangespannen, voor- en achterstag geplaatst en daarna werd de boot verplaatst naar een box recht voor het kantoor van Holland Sailing.

Stellen sportmast, giek en tuigage aangebracht

In de box voor het kantoor van Holland Sailing is de sportmast op spanning gebracht, giek geplaatst en alle lijnen via extra aangebrachte keerblokken naar de kuip gevoerd. Onder de buiskap zijn aan weerszijde van de ingang zeven valstoppers geplaatst. In de periode dat ons schip hier lag heb ik van de gelegenheid gebruik kunnen maken om de laatste instrumenten in te bouwen.