[fusion_widget_area name=”avada-custom-sidebar-vloot” title_size=”” title_color=”” background_color=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” /]

De Bavariawerf in Giebelstadt (Duitsland)

Wij waren met zijn drieën in de gelukkige omstandigheid, dat wij met een door de Bavaria Zeilclub georganiseerde bustocht mee konden naar de Bavariawerf in Giebelstadt.

Hiervoor moesten wij op donderdagmorgen op een afgesproken plek verzamelen en nadat iedereen aanwezig was konden we met de bus vertrekken! Nu ligt Giebelstadt niet precies naast de deur. Sterker nog het ligt een behoorlijk eind weg, ver in het mooie Beieren onder Würtzburg. Rond 19:00 uur kwamen we met de bus aan in Sommerhause. Een vrij oud plaatsje waar in Hotel Ritter Jürg door de Bavaria zeilclub kamers waren gereserveerd.

Na het diner werd tot in de kleine uurtjes veel gepraat en geborreld. En dan vrijdagochtend, de grote dag was aangebroken. Een klein busritje van 10 km bracht ons naar het dorp Giebelstadt. En daar midden in het land, helemaal geen water te bekennen, op een steenworp afstand van het vliegveld staat een enorme grote fabriek.

Het parkeerterrein stond vol met schepen die besteld en betaald waren, ze staan te wachten op vervoer naar zijn of haar rechtmatige eigenaar. Op de Bavariawerf krijgen wij een indruk hoe Bavaria zeil- en motorschepen van het begin af opgebouwd worden.