Wij hadden afgesproken om hier een rustdag te houden om op ons gemak door de plaats Mariehamn te wandelen.
Na een heerlijke rustige ochtend zijn wij rond 12:30 uur de haven afgelopen om een wandeling te maken in de stad. Dit was toch wel een ander gedeelte van wat wij eerder in Finland hadden gezien, prachtige grote huizen die goed onderhouden waren en een groot aantal bouwwerken waar nieuwe gebouwen werden geplaatst.

Na een half uurtje lopen kwamen wij aan in een winkelstraat en hebben wij in een overdekte bazaar een Älands gasten vlaggetje voor in het stuurboordwant van ons schip kunnen kopen. Heerlijk hebben wij langs de winkeltjes gelopen en aan de andere kant van het eiland de oostelijke jachthaven bekeken. Hier lagen de meeste schepen afgemeerd aan houten palen in niet al te grote boxen.

Bij een ijssalon een heerlijk ijsje gekocht en op de terugweg bij een supermarkt boodschappen gekocht voor de dagelijkse benodigdheden. Hierna teruggelopen naar de haven en aanboord de boodschappen opgeruimd en een heerlijke versnapering met een toastje erbij genuttigd in de kuip.

Bij de supermarkt hadden wij een stokbrood en diverse salades meegenomen om dit als avondmaal te nuttigen en na nog een glaasje wijn hebben wij ons avontuur op de Älands Archipellage afgesloten, want wij varen morgen naar Furusund in Zweden.