Gisteren avond hebben wij samen met Piet en Geeske afgesproken om vandaag naar Dragesviken te varen een route met een afstand van ongeveer 22 Nm. Om 10:30 uur hebben wij afscheid genomen van de Nederlandse havenmeester Rob Broekman die bij het pontje stond om daarmee bijna af te varen. Om 10:40 uur hebben wij als eerste losgemaakt, Piet hield vanaf zijn schip een voorlijn in zijn hand om het ons gemakkelijker te maken met de zijwind die er stond.

Langs het pontje gevaren en Rob nog even gedag gezwaaid en daarna rustig de haven uitgevaren. Buiten de haven aangekomen het grootzeil gehesen de Hich Aspect erbij gezet en over de negen meter lijn dus de veilige en diepe route naar Dragesviken gevaren.

Onderweg moesten wij gezien de vaarroute diverse keren gijpen en de Hich Aspect aan de andere kant zetten om op onze bestemming aan te komen. Op de kaart stond dat de ingang naar Dragesviken 2,40 meter diep was, dus onze snelheid tot 2 Knopen beperkt om de haven aan te varen.

Vlak voor de haven werden wij door een Fins zeiljacht met grote snelheid ingelopen en die had precies het laatste vrije plekje die er aan de passantensteiger vrij was. Wij zijn toen afgemeerd aan de andere kant van de passantensteiger en bij het haven kantoor geïnformeerd of wij op deze plek konden blijven liggen.

Er werd ons medegedeeld dat als de eigenaar van die box terug zou komen wij van plaats moesten wisselen. Piet kon toen hij kwam aanvaren op de eerste plek gaan liggen die nog vrij was op de passantensteiger waar het 2.20 m. diep was. Even later ging er een motorbootje aan de passantensteiger weg en zijn wij meteen van plaats verwisseld. Hier lagen wij wel beter want wij hadden hier de zon in de kuip.

Even later werden wij aanboord van de Stargazer uitgenodigd om een drankje te komen drinken. Maria heeft de gekochte Gamba’s en rolmopjes met Nederlandse vlaggetjes meegenomen om heerlijk met zijn alle deze op te eten. Lekker nagepraat over onze zeiltocht van vandaag en daarna zijn wij weer naar onze eigen boot gegaan en hebben daar later heerlijk gegeten.

De route voor morgen op de computer ingevoerd en daarna zijn wij rond 23:30 uur naar bed gegaan.