Vanwege dat wij moesten wachten op een gunstig tij om over de Boontjes te kunnen gaan, konden wij op ons gemak ontbijten en ons schip klaarmaken voor vertrek.De wind was voor ons gunstig want wij konden de hele route zeilend afleggen. Met voldoende water onder onze kiel de Boontjes gepasseerd en door de jachten vaargeul langs de Pollendan, over de Blauwe Slenk, het Pannengat, richting Vliestroom langs de Richel.

Naar maten wij bij Vlieland kwamen nam de wind toe tot ZW 5-6 Bf. Uit voorzorg had ik al bij Kornwerderzand een rif in het voorzeil getrokken.

Aangekomen in de haven van Vlieland zijn wij op de 13 meter steiger met behulp van medebewoners van de steiger afgemeerd. Nadat wij ons gemeld hadden bij de havenmeester en ons verschuldigde liggeld hadden voldaan zijn wij nog even heerlijk naar het dorp gelopen. Hier hebben wij voor Aning een magneetje met een leuke afbeelding van Vlieland erop gekocht zij spaart dit soort magneetjes.

Een heerlijk ijsje gegeten en bij de slager leverworst en droge worst gekocht. Nadat wij teruggekomen waren bij onze boot hebben wij een heerlijk glaasje wijn gedronken en aansluitend heeft Maria het eten klaargemaakt. Na de afwas hebben wij nog koffie gedronken, waarna wij alles klaargelegd hebben voor vertrek van morgenochtend.

Omdat wij besloten hadden vroeg koers te zetten naar Cuxhaven zijn wij vroeg naar bed gegaan. Maar vanwege het tegen stromende tij op de Elbe heb ik op het laatste moment besloten niet om 05:00 uur maar om 07:00 uur te vertrekken.