Niet al te laat opgestaan om in de gaten te houden of er een box vrij kwam waar wij met onze boot in paste.

Dus eerst een heerlijk ontbijt klaargemaakt en meteen een pot koffie gezet, daarna Maria wakker gemaakt om in de kuip onder een stralende zon het ontbijt te nuttigen.

Inmiddels was er op de steiger waar wij lagen een box vrij gekomen waar onze boot inpasten, even naar de havenmeester gelopen om te vragen of wij onze boot naar deze box konden verplaatsen.

Er was een andere havenmeester die echt geen woord Engels spraak, dus met handen en voetenwerk hem uit kunnen leggen waarom wij moesten verplaatsen.

Toen hij dit begreep was het in orde en kon ik terug naar de boot om samen met Maria onze boot te verplaatsen. Maria op de kant en ik naar de ze box toe gevaren, daar heeft Maria mij weer opgevangen en inmiddels kregen wij ook nog even hulp van de havenmeester.

Nadat wij helemaal goed vast lagen hebben wij ons klaargemaakt voor een lekkere wandeling in Grandcamp-Maisy. Wij zijn eerst naar de visafslag gelopen om daar mosselen te kopen, want dit leek ons wel een goed idee om vanavond mosselen te eten. Mosselen gekocht en teruggebracht naar de boot en ze daar in het water gezet.

Wij daarna weer terug richting visafslag, daar waren vissers hun netten aan het repareren en daar waren zij behoorlijk handig in. Elke morgen wordt erbij de visafslag diverse soorten pas gevangen vis verkocht. In de middag wordt deze ruimte nadat deze is schoongemaakt gebruikt om groente, diverse soorten kaas, wijnen en nog veel meer andere leuke dingen te verkopen.

Na langs de boulevard en terug via de hoofdstraat om bij de bakker een stokbrood te kopen, zijn wij naar de visafslag teruggelopen. Hier hebben wij op een terrasje een heerlijke verfrissing genomen.

Wij zijn daarna weer terug gelopen richting haven, tegenover het havenkantoor stond een elektriciteitshuisje waar een prachtige muurschildering opgemaakt was met schepen die op zee varen en de pier bij laag water.

Op de boot aangekomen ben ik begonnen om de mosselen schoon te maken, om er straks heerlijk van te kunnen genieten. Tegen over ons net na de sluis was een helling waar veel kleine bootje te water werden gelaten om op zee nog even te gaan varen of vissen.

Rond 19:30 uur hebben wij de mosselen in de kuip heerlijk opgegeten, stukjes stokbrood erbij met lekkere sausjes een heerlijke tomaten salade en natuurlijk een heerlijk glaasje wijn erbij, zo hebben wij deze dag afgesloten.