Onze buren hadden de vorige avond aangegeven om 09:30 uur richting Stellendam te willen vertrekken. Zij vertelden dat om die tijd voor hun de stroom nog even tegen stond en zij daarna de stroom mee zouden krijgen, dit was voor ons geen bezwaar om dan even los te gaan. Maar om 07:00 uur de volgende morgen maakte ik Maria wakker met de mededeling dat wij zo snel mogelijk zouden vertrekken naar IJmuiden, om toch nog wat stroom mee te hebben.

Dus alles klaargemaakt voor vertrek en om 07:50 uur los gemaakt van de buren en toestemming gevraagd om de haven te mogen verlaten, in de smalle doorvaart kon ik het grootzeil met een rif erin al omhoog trekken om daarna meteen door te varen naar de pieren. Net na de pieren de Hich Aspect erbij en afgevallen richting IJmuiden.

Wij hadden een gunstige wind W 6 Bf. dus nagenoeg halve wind voor dit rak, we gingen als een speer door het water en na 3 uur en 10 minuten meerden wij af in box J25 we hebben over dit stuk een gemiddelde snelheid gehad van 8.20 knoop.

2009-07-25 12-56-21

Nadat wij alles hadden opgeruimd hebben wij heerlijk van de zon kunnen genieten. Daarna hebben wij gewandeld langs de boulevard waar een kermis stond opgesteld. Even heerlijk op een terrasje gezeten en een heerlijk ijsje genuttigd, even later hebben wij nog wat boodschappen gedaan in de kleine supermarkt, ons liggeld betaald en even doorgelopen waar de grote kraan stond. Tot onze grote verrassing stond de Delta LLoyd daar op een bok opgesteld, natuurlijk vele foto’s gemaakt van dit geweldige wedstrijd schip.

2009-07-25 13-07-33

Tijdens de middag wandeling langs de boulevard bij de chinees een kaartje gehaald om ‘s avonds per telefoon een maandmenu te bestellen. Deze maaltijd hebben wij heerlijk in de kuip met veel zon erbij kunnen nuttigen, daarna hebben wij nog even over de kermis gelopen en bij een cafe van life muziek kunnen genieten. Terug gekomen op de boot hebben wij nog een heerlijk glaasje rode wijn gedronken. Wij hebben besloten om de volgende dag om 10:00 uur te vertrekken richting Edam.