Helaas bleek 04:30 uur iets te vroeg te zijn want wij hadden nog niet voldoende water onder onze kiel om de haven te verlaten. Later om 06:00 uur bleek dat dit alleen in de boxen was waar wij lagen, want net nadat wij achteruit gevaren waren stond er al genoeg water onder onze boot. De wind was ZO 3-4 Bf. af en toe 5 Bf. het eerste stuk hebben wij wat slagen moeten maken, maar na verloop van tijd toen de koers gunstiger lag konden wij vele uren achter elkaar over één boeg doorvaren. Helaas toen wij een koers naar Dover moesten varen bleek dat de wind afgenomen was en recht van achteren kwam. Wij hebben toen de Hich Aspect ingerold en op de motor verder en even later hebben wij ook het grootzeil netjes ingepakt.

Op 200 meter voor de west ingang hebben wij ons gemeld bij Dover Portcontrol en kregen toestemming om door te varen naar de jachthaven. Dover Marina opgeroepen maar door de drukte was er weinig ruimte om af te meren, wij mochten op de B-steiger tegen een schip genaamd Arca afmeren. Deze Nederlanders waren een dag eerder vanuit Cowes ‘s nachts doorgevaren.

Maria meteen op der praatstoel en heerlijk hele gesprekken met deze buren gevoerd, wij hebben gevraagd of zij de volgende morgen vroeg weg wilden, maar zij hadden alle tijd. Daarna hebben wij ons omgekleed gegeten koffie gedronken in de kuip en de route in orde gemaakt voor naar Dunkerque, vervolgens zijn wij naar bed gegaan.