Om 07:30 uur opgestaan ontbijt klaargemaakt en thee en koffie gezet, daarna het vuil weggebracht en wat gefilmd en gefotografeerd op de Regatte-Verein Rendsburg jachthaven.

Alles in orde gemaakt voor vertrek welke precies om 08:50 uur heeft plaatsgevonden, met een gangetje van zo’n 6,5 knoop richting sluizen van Holtenau. Daar aangekomen konden wij meteen de sluis in varen en hebben wij tegen een Nederlandse motorboot Troubadour afgemeerd.

De kant op om te betalen eerst helemaal naar boven gelopen in de toren, maar daar kreeg ik te horen dat er een automaat beneden op de sluis geplaatst was waar men moest betalen, naar de betaalautomaat gelopen, betaald en met onze buren van de Troubadour staan praten tot de sluisdeuren weer open gingen.

Wij zijn dit keer in Laboe bij Yachtcentrum Baltic Bay gaan liggen met onze Lady Afiena.

Nadat alles geregeld was hebben wij ons liggeld betaald en een kaartje gekocht om te internetten, daarna zijn wij wat boodschappen gaan doen bij een supermarkt in het bad plaatsje Laboe. Na een heerlijke wandeling teruggekomen bij onze boot waar wij de boodschappen zijn gaan opruimen. Het was inmiddels gaan regenen toen even later ook de Sirius kwam binnen varen, gekeken of er op onze steiger nog een vrije plaats was om af te meren, maar alle vrije boxen stonden op rood. Dus Maarten heeft zijn boot op een andere steiger moeten afmeren.

Tijd om te borrelen met een heerlijk nootje erbij, na verloop van tijd heeft Maria het eten klaar gemaakt en heb ik nog wat op de computer gewerkt. Wij hebben het deze avond niet te laat en besloten om morgen naar Burg op het eiland Fehmarn.