Een tocht van 147,25 Nm. Wind NO 3 – 4 Bf. later afnemend NO 1 – 2 Bf. Om zes uur opgestaan brood klaargemaakt thee en koffie voor onderweg gezet verder alles in orde gemaakt om te vertrekken en om 06:55 hebben wij los gemaakt.

Aan de Brandaris gemeld dat wij met ons schip de haven van Oost Vlieland hadden verlaten en met twee personen onderweg waren naar Cuxhaven. Door een dame werd ons een goede reis toegewenst.

Er was nog niet veel wind, maar met nog een klein beetje stroom mee door de vaargeul naar buiten gevaren, om bij de aanloop ton richting Cuxhaven op te gaan. Wij hebben eerst vier uur op de motor gevaren en daarna konden de zeilen gezet worden, het ging heerlijk en hadden door de stroom mee te hebben een leuke snelheid.

Na verloop van tijd werd de Lady Afiena om 13:10 uur opgeroepen door een bemanningslid van een schip van de Nederlandse Kustwacht, hij wilde via de marifoon onze gegevens even controleren.

Er werd gevraagd naar de thuishaven, Call Sign, van waar wij zijn vertrokken en wat onze bestemming was. Ook vroeg hij wat onze uiteindelijke bestemming was, toen hij hoorde dat, dat St. Petersburg was vroeg hij nog hoelang wij van plan waren daarvoor weg te blijven. Mijn antwoord was 2½ tot 3 maanden, er werd ons toen een goede reis toegewenst.

Bij het windmolen park Riffgat werden wij door een bemanningslid van de Osprey opgeroepen, nadat ik mij gemeld had vroeg deze persoon of wij onze koers een paar graden naar SB wilde verleggen om iets ruimer om het in aanbouw zijnde windmolenpark te varen en aan dit verzoek hebben wij natuurlijk gehoor gegeven.

Nadat wij 11 uur onderweg waren om 18:00 uur viel de wind weg en moest de motor weer bijgezet worden, maar om 20:50 uur konden wij weer met onze zeilen van de wind genieten. Maar ook hier kwam na verloop van tijd weer een einde aan en hebben wij de fok ingerold en de motor weer bijgezet.

Maar bij de Neue Weser N-reede een ankerplaats voor zeeschepen was het helemaal gedaan met de wind en hebben wij het grootzeil laten zakken. Vlak voorbij deze ankerplaats rond 01:15 uur werden wij overvallen door mistbanken, maar met AIS en Radar voren wij zo naar langs de Norder Grunde naar de Elbe toe.

Alles verliep voorspoedig alleen toen het licht begon te worden en de mist was het lastig om de groene betonning te zien. Over de Elbe richting Cuxhaven waar wij om 06:25 uur in de jachthaven afmeerden.

Wij hadden een goede en gelukkig droge en niet te koude overtocht gehad, nadat wij onze zeilpakken hadden uitgetrokken en alle apparatuur hadden afgesloten, hebben wij nog even van een heerlijk glaasje rode wijn genoten. Dit flesje ging er wel heel gemakkelijk in en wij zijn toen maar om 07:30 uur naar bed gegaan.

’s Middags van een heerlijke warme douche genoten en even later het havengeld betaald en een kaart gekocht om stroom op onze boot te zetten. Daarna het schip maar even met zoet water schoon gemaakt voor de volgende dag.

Natuurlijk zijn wij niet te laat naar bed gegaan dit om een klein beetje slaap in te halen.