De volgende morgen stond er geen wind dus de tocht gaan wij maken met behulp van de motor. Om 08:00 uur zijn wij vertrokken en na verloop van tijd kwam er een klein beetje wind en hebben wij onze Hich Aspect erbij kunnen zetten.

Wat onderweg een beetje vervelend was, was dat wij overspoeld werden door een kleine soort wespen, zij staken niet maar kriebelden wel. Wij waren blij dat wij uiteindelijk de haven Jurmo inzicht kregen. Gelukkig in de haven op het diepe gedeelte was nog een ruimte tussen twee schepen vrij om af te meren aan een mooring en de steiger.

De buurman pakte onze voorlijnen aan en na het afmeren ben ik meteen gaan zwemmen om een beetje af te koelen. Een leuk klein haventje met een aantal houten huisjes bij de haven. Hier hebben wij heerlijk van de zon genoten met af en toe een frisse duik in het water.

In de loop van de middag werd er vis gerookt en deze gerookte vis kon men later op de dag kopen. Wij hebben hier een groot stuk gerookte zalm en een andere grote gerookte vis gekocht. Wij waren er net op tijd bij want er waren nog maar twee stukken gerookte vis over. Dit was voor de beheerder van het kleine winkeltje een leuke bijverdienste want de vis vloog de deur uit.

Tijdens het eten hebben wij  de grote vis waar ik de naam niet van weet heerlijk opgegeten en hij of zij smaakte geweldig. De zalm hebben wij nadat deze was afgekoeld in bakjes gedaan en in de koelkast gezet om deze de volgende dag mandaat te maken.

De volgende dag wilden wij naar de jachthaven Helsö op het eiland Kökar gaan, toen de buurman dit hoorden vertelde hij dat hij daar ook naar toe wilde varen met zijn motorboot, maar gezien de wind van morgen hij nog maar een dag zou blijven liggen.

Na een heerlijke avond wandeling en nog een drankje zijn wij voldaan om 00:30 uur naar bed gegaan.