De verjaardag van onze zoon Marco, hij is vandaag 40 jaar geworden. Allereerst hebben wij hem en zijn vriendin Aning via een email bericht en via een SMS bericht gefeliciteerd met zijn verjaardag. Verder hebben wij afgesproken dat wij via Skyp in de volgende haven in de middag contact met hem zouden opnemen.

Wij zijn vandaag vroeg opgestaan een pot thee gezet voor onderweg, brood klaargemaakt met een kopje Senseo erbij. Om 07:40 uur voeren wij weg uit de haven van Hanko ons plan was om naar Rosala Nötholm te varen, tussen de mooie scheren doorvarend en daar aangekomen bleek dit niet de goede haven te zijn, want hier konden maar drie schepen via een hekanker afmeren om wat boodschappen te doen.

Wij moesten een klein stukje terug varen en om een eiland heen kwamen wij bij een leuke kleine haven aan, afgemeerd via een mooring en meteen de elektrakabel aangesloten en de computer opnieuw opgestart om via internet en Skyp Marco te kunnen bellen. Maar helaas hier in deze haven was totaal geen internetverkeer mogelijk.

Meteen daarna een fles Champagne open gemaakt om tijdens het telefoneren met Marco op zijn verjaardag te kunnen proosten. Maria kreeg Marco als eerste aan de telefoon om hem te feliciteren en nadat Maria was uitgepraat kreeg ik Marco aan de telefoon om hem te feliciteren.

Hij bedankte ons voor de mooie bos bloemen en de fles Champagne die wij hadden laten bezorgen. Even later ook Aning gefeliciteerd en na dit leuke gesprek nog een keer geproost op zijn verjaardag.

Het werd steeds drukker in de haven en uiteindelijk moesten er ook schepen in de baai voor anker gaan. Verder hebben wij er een leuke middag van gemaakt met hapjes en drankjes. Uitgenodigd bij de Finse buurman om de kaart even te bekijken om een volgende haven uit te zoeken, kreeg ik een Fins biertje aangeboden.

Volgens hem moesten wij morgen naar het eiland Jurmo varen omdat dit volgens hem en zijn vrouw een leuke haven moest zijn. Er was daar wel een probleempje er is geen elektriciteit. Nadat wij afscheid hadden genomen van deze buren zijn wij na een glaasje rode wijn rond 23:30 uur naar bed gegaan.