Om 06:15 uur ben ik opgestaan om de achterstand in de verslagen enigszins weg te werken. Rond 09:15 uur heb ik voor ons het ontbijt klaargemaakt, Maria wakker gemaakt en in de kuip in de zon van ons ontbijt genoten.

Op ons gemak alles klaargemaakt en in de middag naar het pontje gelopen die net was weggevaren de volgende afvaart was over driekwartier. Maria had Rob Broekman de havenmeester een kleine Maroeska en twee blikken erwtensoep waar hij gek op is gegeven en hij  bood ons in een klein bootje een privé overtocht aan.

Aan de overkant zijn wij langs de boulevard gelopen en hebben op een terras een broodje gegeten en koffie gedronken. Na het sigaretje van Maria zijn wij weer verder gelopen, wij kwamen drie vlonder met tafels op het water tegen. Hier konden vrouwen hun vloerkleden wassen en met water uitspoelen.

Op de kant stond een grote mangel waar men de vloerkleden kon uitwringen, ook stonden er stellingen waar de vloerkleden overheen gehangen konden worden om te drogen.

Verder langs de boulevard een leuke wandeling gemaakt en diverse foto’s genomen van objecten die de moeite waard waren. Achter de ferry terminal stond een gebouw waarin een markt gevestigd was, van vis tot vlees, groente, brood, kaas, tot messen en pannen aan toe, hier hebben wij brood en diverse soorten vis gekocht.

Daarna zijn wij over de markt gelopen met allerlei kraampjes en muzikanten, hier een kaartje gekocht voor Marco zijn verjaardag, geschreven en meteen op de post gedaan.

Daarna door het park en een aantal winkel straten weer naar de haven gelopen. Wij kwamen precies op tijd aan voor het pontje om terug te varen naar het eiland Skiffersholmen, Liuskasaari.

Teruggekomen op onze boot hebben wij van een heerlijk glaasje wijn genoten. Rond 16:45 uur zag Maria in de verte een boot aankomen, welke de Stargazer bleek te zijn. Zij konden naast ons afmeren omdat daar nog een plaats vrij was.

Maria heeft als avond maaltijd een heerlijke salade gemaakt die wij hebben opgegeten met een heerlijk stukje vlees erbij. Als toetje hadden wij Bulgaarse yoghurt met Finse vruchten er door heen en een toefje slagroom er boven op.

Daarna de route voor morgen nog even gecontroleerd en het weerbericht nagekeken en daarna een heerlijke Arisch koffie met slagroom gedronken. En natuurlijk later nog een afzakkertje voor het slapen gaan.