Maria vond het niet zo’n goed idee maar met wat overredingskracht van mij zijn wij toch op de fiets St. Petersburg ingegaan. Over de Petrovskaya kosa, de Petrovskly prospekt naar de Pionerskaya waar een supermarkt moest zijn. Hier heb ik even rond gekeken en met Maria afgesproken dat wij op de terugweg hier boodschappen zouden doen.

Tegenover de supermarkt stond een gebouw met muurschilderingen over de ruimtevaart. Verder gefietst over de Maly Propekt naar het Sortivnaya (voetbalstadion) de Tuchkov most (brug) over naar het Vasilevskiy Island. Op dit eiland hebben wij verschillende kerken van binnen en van buiten bekeken.

In een grote winkelstraat de Sredniy prospect hebben wij heerlijk gewandeld en  winkels bekeken. Bij een restaurant hebben wij wat gedronken en een heerlijke gevulde pannenkoek gegeten.

Bij het metrostation wat wij tegen kwamen geprobeerd geld uit een automaat te krijgen, alle gegevens ingevoerd maar mijn pasje kwam er wel uit maar geen geld en gen opname strookje. Later bij de City bank wel geld kunnen opnemen.

De middag vloog voorbij en het werd tijd om boodschappen te gaan doen, dus terug naar de supermarkt. Daar aangekomen eerst de fietsjes aan een hek vast gemaakt en daarna naar binnen de supermarkt in.

Er hing een rotte vleeslucht bij de ingang van de winkel en Maria wilde hier meteen al geen boorschappen meer doen. Diverse producten waren over de datum heen dus wij alleen met wat groente en fruit de winkel weer uit.

Op de Petrovskly prospekt hadden wij ook een winkeltje gezien waar wij ’s morgens al heerlijke met vlees gevulde broodjes hadden gekocht. Hier hebben wij vlees kunnen kopen en een fles Wodka, daarna terug gefietst naar de jachthaven.

Het was inmiddels 18:45 uur en een heerlijk glaasje drinken ging er wel in. Maria heeft later een heerlijke salade gemaakt en als vlees hadden wij er gebakken worstjes bij en natuurlijk een heerlijk glaasje wijn.

Wij hebben hier onze eigen waterslang aangesloten op een tappunt en die ligt bij ons op het achterdek, nu kunnen wij ons steeds even opfrissen want het is hier verschrikkelijk warm. Maria heeft hier ook meteen wat kleding stukken gewassen en op het voordek aan een gespannen lijn opgehangen.

In de loop van de avond hebben wij genietend van de zon een heerlijk glaasje wijn in onze kuip gedronken. En voordat wij er erg in hadden was het alweer 00:30 uur, dus tijd om naar bed te gaan.