Het was een heerlijke rustige dag Maria heeft een paar stukjes kleding gewassen en te drogen opgehangen, en ik heb op de computer de foto’s geordend en na de lunch hebben wij ons klaargemaakt om, om drie uur op de haven in een rondvaartboot te stappen voor een 3 uur durende rondvaart over de Neva en aangrenzende rivieren.

Na de afvaart gingen wij eerst over de Malaya Nevka die later overging in de Bolshaya Nevka tot wij op de Neva uitkwamen.

Varend langs de oevers van deze rivieren konden wij genieten van de gebouwen in verschillende bouwstijlen. Op de rondvaartboot konden een groot aantal clubleden op het achterdek zitten en de overige clubleden konden plaatsnemen in de hoofdkajuit op heerlijke banken.

Maar na een half uurtje verdween de zon en kwamen er een donkere wolken op ons af, waar even later veel regen uit naar beneden kwam.
De clubleden van het achterdek moesten snel naar binnen om een plaatsje te zoeken en daar moesten de schuiframen ook snel dicht geschoven worden.

De Nederlands sprekende vrouwelijke gids heeft ons veel over de geschiedenis van de imposante gebouwen langs de oevers verteld, binnen konden wij ook aan de bar een drankje bestellen en door het warme zwoele weer werd hier gretig gebruik van gemaakt.

Aan het einde van de vaartocht meerden wij met de rondvaartboot af op de Neva tegen een groter schip om zo makkelijker op de kant te kunnen komen.

Wij moesten een kwartiertje lopen om bij het restaurant te komen waar het afsluitende diner zou plaatsvinden. Het was een gezellig restaurant waar iedereen een plaatsje vond aan mooi gedekte tafels. Iedereen heeft heerlijk van zijn eten kunnen genieten en aan het einde van het diner werd het voltallige organiserende commitee bedankt voor hun inzet en als blijk van waardering kregen zij van ons allemaal een goede fles wodka.

Na de koffie stonden de bussen buiten klaar om ons weer naar de jachthaven terug te brengen en hier werd er op verschillende schepen nog even na gepraat onder het genot van een drankje.