Op deze dag een klein beetje uitgeslapen want wij moeten om 12:00 uur klaar staan bij de Colabar waar dan twee bussen klaar zouden staan voor een gezamenlijke Citytour van 4 uur door St. Petersburg. Toen wij om 11:50 uur op de afgesproken plek klaarstonden en wij even voor 12:00 uur ingestapt waren, bleek dat wij dezelfde vrouwelijke Nederlands sprekende gids hadden als een dag tevoren in de Hermitage.

Op de meest interessante plaatsen zijn wij gestopt voor een korte wandeling en om foto’s te maken van bezienswaardigheden. Zo zijn wij nagenoeg door heel St. Petersburg rondgereden.

Om 15:15 uur was er een kleine stop bij een souvenirs winkel waar wij een koffie, plaspauze en souvenirs inkoop konden doen. Hier hebben wij natuurlijk gebruik van gemaakt. En de koffie werd ons gratis aangeboden.

Maar wij hadden niet al te veel tijd want wij moesten om 15:45 uur weer in de bus zitten om, om 16:00 uur een bezoek te brengen aan het Nederlandse Consulaat waar wij in zijn residentie van Consulaat Generaal Jennes Mol aan de Moika Nab. 11 191186 St. Petersburg werden ontvangen.

Tijdens dit uur durende bezoek zijn wij welkom geheten in zijn residentie door zoals wij tegen hem mochten zeggen Jennes Mol. Hier konden wij een drankje nemen en werden er steeds hapjes rond gebracht. Er hebben leuke gesprekken plaatsgevonden en de NVvK is uitgenodigd om in 2013 weer met zo’n grote groep zeiljachten naar St. Petersburg te komen, vanwege een maritiem Rusland – Nederland ontmoeting.

Maar aan alles komt een eind en na afscheid genomen te hebben van Consulaat Generaal Jennes Mol en na het maken van een groepsfoto voor het consulaat, zijn wij weer in de bus gestapt en werden wij weer teruggebracht naar de haven. Het was een zeer interessante dag met heel veel leuke momenten.