De volgende morgen bijtijds weer op brood klaargemaakt en een pot koffie voor onderweg gezet. De boot gereed gemaakt voor vertrek en nadat wij de haven hadden verlaten moesten wij eerst even met de motor bij om visnetten te ontwijken. De wind kwam uit het NW 4-5 Bf. en na een uur kwam de wind steeds gunstiger in na verloop van tijd moesten wij steeds meer aan de wind varen. Op een bepaald moment liepen wij bijna 9 knopen om precies te zijn 8,7, 8,8 en 8,9 knopen tot twee Nm.

Voor Simrishamn hier viel de wind in één keer helemaal weg. Dus het laatste stuk van vandaag op de motor, de zee was als een spiegel dit was wel een rare gewaarwording.

Simrishamn heeft een grote haven met verschillende havenbekkens. Het noordelijke havenbekken is de jachthaven. Simrishamn is een gemoedelijke Zuid-Zweedse stadje met goede voorzieningen. Vanwege de strategische ligging wordt deze haven veel als vertrekhaven voor tochten naar de oostkust van Zweden gebruikt.

Op weg naar de haven ons schip helemaal opgeruimd en het grootzeil van zijn huik voorzien. In de haven aangekomen konden wij naast elkaar tegen de wind die er weer was afmeren, op de kant kregen wij hulp van Monique van de Second Life.

Meteen geprobeerd om een internet verbinding tot stand te brengen, maar weer geen verbinding. Ons even opgefrist en daarna de wal op om geld en boodschappen te halen. Nadat wij geld uit de automaat hadden getrokken konden wij ernaast meteen de supermarkt in lopen, onze benodigde boodschappen gekocht. Maria is bij de haven op een bankje gaan zitten en ik heb de boodschappen naar de boot gebracht en in de koelkast gelegd.

Meteen box nummer en steiger genoteerd om straks na de wandeling bij de havenmeester langs te gaan. Simrishamn verder verkend en een kaartje gekocht voor onze zoon en zijn vriendin, meteen op een bankje bij de haven waar Maria zat de kaart geschreven en even later op de bus gedaan. Rond 17:00 uur bij de havenmeester langs om te betalen, borg betaald voor een kaart met daarop 5 kr. te goed aan stroom .

De router voor internet was door de havenmeester opnieuw opgestart, dus terug bij de boot de stroom verbinding tot stand gebracht, kaartje met te goed in de kaartlezer gedaan en onze aansluiting was opgewaardeerd met 5 kr.

Daarna de computer gestart en meteen naar internet om onze gevaren routes naar onze website te uploaden en daarna ons logboek bij te werken. Voor reis verslagen en foto’s heb ik door tijd gebrek geen gelegenheid gehad de reis verhalen staan wel op papier maar moeten nog verder uitgewerkt worden.

Wij gaan morgen naar het eiland Utklippan dus hiervoor weer de route van 51,5 Nm. in de computer ingevoerd, maar nu was het tijd voor een glaasje wijn met een paar toastjes met Tonijn erop. Voor het avond eten had Maria Wokkels met diverse soorten groente en gehakt erin klaargemaakt en dit heerlijk opgegeten. Wij gaan morgen naar Utklippan een rotsformatie met een vuurtoren erop.