Wij varen vandaag naar het op onze route zeer strategisch gelegen plaatsje Gedser op de zuidpunt van Falster in Denemarken, hiervoor hebben wij ons wel goed aangekleed want het wordt niet al te warm vandaag 11 graden maar, bewolkt dreiging van regen maar gelukkig tijdens het zelen droog gebleven. Wij zijn via de Mecklenburger Bucht naar een punt gevaren waar de oversteek van de grote Kiel Ostsee Route het kleinst was. Na de oversteek zagen wij aan BB de Rodsand S. Nysted Windfarm met 72 windmotors. Men kan hier van SW naar NE tussen doorvaren, 16 windmotors zijn groen- en 16 windmotors zijn rood geschilderd.

Onze weg vervolgt na de haakse oversteek koers gezet richting Gedser. Ten zuiden van Gedser ligt een oost kardinale lichtboei, hier de zeilen opgeruimd en op de motor loop je hiervandaan via de geleidelijn de Rødsand Rende binnen, de betonde aanloopgeul van Gedser.

Vlak voor de vissers- en veerhaven loop je bakboord uit het betonde Kronhage Dyb in noordwestelijke richting in. Dit water loopt met een bocht naar het noorden langs de westzijde van de landtong Kronhage Pynt in de richting van de jachthaven. De Rødsand Rende wordt veelvuldig door veer- en snelboten gebruikt.

Afgemeerd in een box en hier heb ik mijn voortrap iets verbogen omdat later bleek dat de motor nog in zijn vooruit stond en ik daardoor de hoge steiger heb geraakt. Alles opgeruimd en een lekker glaasje genuttigd en aansluitend bij het havenkantoor via een automaat het havengeld betaald. Hier heb ik 100 minuten Internet gekocht via mijn creditkaart, maar helaas een verbinding was niet tot stand te brengen.

Ik wilde naar het havenkantoor om te vragen of de havenmeester hier iets op wist, maar deze bleek er nog niet te zijn. Bij terugkomst bij ons schip stond een jonge dame voor de d’ Halve Maen dit bleek de vervangende havenmeester te zijn, via haar GSM telefoon belde zij de havenmeester en ik kon toen met hem praten. Hij gaf aan dat hij niets met het internet te maken heeft en dat ik moest klagen bij het Deense Telecom bedrijf.

Dit bedrijf heb ik toen gebeld, maar er werd door een antwoordmachine alleen maar in het Deens gesproken dus hier kon ik niet zoveel mee.

Even later werden wij bij Hans en Ria uitgenodigd om een glaasje te komen drinken, hier hebben wij onze route en de oversteek van de grote scheepvaart route van Burgstaaken naar Gedser de revue laten passeren.

Weer terug bij ons aanboord heeft Maria roerbakrijst met groente en kip kerry gemaakt en dit hebben wij heerlijk onder het genot van een glaasje rode wijn opgegeten. Voor morgen staat de reis naar Klintholm op het programma deze jachthaven ligt westelijk van de zuid oostpunt Møn en dicht bij Møns Klint, dus hiervoor de route in de computer ingevoerd en daarna voor een goede nachtrust naar bed.