In overleg hadden wij gisterenavond afgesproken naar de jachthaven van Laboe te varen. Maar eerst moesten wij nog een stuk Noord Oost Zeekanaal afvaren en geschut worden in Holtenau, daar aangekomen afgemeerd aan de SB-zijde van de sluis om daarna naar boven in de toren te gaan naar de sluismeester en voor de doorvaart te betalen.

Na het schutten zijn wij over de Kieler Forde en de Heikendorfer Bucht naar de jachthaven van Laboe gevaren en daar aankomen konden wij met zijn drieën aan de zelfde steiger afmeren. Maria en ik lagen eerder vast dan Hans en Ria en Lo en Ank, dus die hebben wij opgevangen en de lijnen op de steiger verzorgd.

Maria nodigde hun uit om bij ons aanboord een glaasje Champagne te komen drinken. Maria heeft toastjes klaargemaakt en pinda’s op tafel neergezet. Een gezellige afsluiting van deze middag.

Aan de oostoever van het Kielerfjord, even voorbij de vuurtoren Friedrichsort, ligt de gezellige badplaats Laboe. Laboe heeft een zeer groot havenbekken waarin verschillende aanlegmogelijkheden zijn. Van Noord naar Zuid zijn dat: de stadshaven Laboe, de jachthaven Laboe en de Baltic Bay Marina.

Laboe is een alleraardigst Oostzeebadplaatsje en heeft een prima strand. Een ander voordeel is dat de winkels niet ver van de haven zijn. Een prima gelegenheid om de scheepsvoorraden aan te vullen. Even tennoorden van Laboe ligt op het strand een onderzeeër een marine oorlogsmonument.

Wij hadden afgesproken gezien de weersverwachtingen voor morgen een dag extra te blijven. Maar nu eerst naar de havenmeester om ons liggeld voor twee dagen te gaan betalen, maar deze bleek al naar huis te zijn gegaan.

Na het avondeten ben ik even in de kuip op de bank gaan liggen, hier ben ik in de zon in slaap gevallen. Na twee uur werd ik wakker en merkte dat ik mijn rechterhand en onderarm niet meer kon bewegen en ook had ik geen controle meer over de bewegingen van mijn vingers.

Ik ben toen even over de steigers van de haven gaan lopen om te kijken of het na een tijdje beter ging met mijn hand en onderarm, dit was niet het geval en ik hoopte dat het morgen beter zou gaan.