De volgende ochtend lekker uitgeslapen want wij moesten toch wachten op een gunstig tij op de Elbe richting de sluis van Brunsbuttel.Om 11:30 uur hebben wij de jachthaven verlaten en langs stuurboord wal naar de sluizen van Brunsbuttel gevaren er stond nog wel wat stroom tegen, een driekwartier later zagen wij op ons navigatie programma via AIS dat Hans en Ria Nieuwendijk met de Halve Maen uit de grote jachthaven komen. En zoals wij Hans kennen stond het gas er goed op want vlak voor de sluis ontmoeten wij elkaar.

Meerdere schepen lagen al te wachten en even later konden wij aan BB zijde afmeren tegen het houten vlonder met daarop metalen roosters. Voor het afstappen had ik voor Maria onze zijtrap opgehangen, voor de eerste keer deed zij dit behendig. Tijdens het schutten kwam onze achter buurman kijken naar onze zijtrap, die hij zeer handig vond.

Verder een leuk gesprek met hem gehad en Maria is over het vlonder naar zijn vrouw gelopen om even met haar te praten. De sluisdeuren werden weer geopend en wij konden onze reis op het Noord Oost Zeekanaal naar Rensburg vervolgen.

Het is een prachtig kanaal en er passeren ons in beide richtingen kleine- en grote zeeschepen, het is een imposant gezicht als zo’n groot zeeschip met opgestapelde zeecontainers vlak langs vaart. Op een bepaald moment moesten wij achter een groot Nederland zeeschip die tegen palen was afgemeerd wachten tot de vele zeeschepen uit de tegenovergestelde richting voorbij gevaren waren, omdat zij daar elkaar varend niet konden passeren.

Rond 20:30 uur draaide wij BB uit het kanaal in richting Rensburg. Bij de jachthaven aangekomen konden wij naast elkaar in redelijk lange boxen afmeren. Nadat wij het schip hadden opgeruimd heeft Maria het eten klaargemaakt en heerlijk in de kuip opgegeten. Na de afwas hebben wij samen in de kuip nog een heerlijk glaasje wijn gedronken.

Wij hadden afgesproken om hier een rustdag te houden om de volgende dag Rensburg te verkennen.