Wij vertrekken gelijktijdig om 10:00 uur uit de haven van W.S.V. De Zeevang met Lo en Ank van Assema van de Sjors ook zij gaan naar St. Petersburg, maar met een groep clubgenoten van onze vereniging.Zij gingen naar Kornwerderzand door de sluis en de brug aan de steiger overnachten. Wij waren van plan om naar Makkun te varen maar onderweg hebben wij ook besloten om aan de steiger te gaan overnachten.

Er stond een heerlijke ZW wind van 3-4 Bf. Bij de KG13 hebben wij onze zeilen weggehaald en geschut door het Naviduct, meteen na de sluis bij de ND3 onze zeilen weer gezet en onze weg vervolgt richting Stavoren en daarna naar Kornwerderzand. Bij de VF3 de zeilen weer weggehaald en hier moesten wij even voor de sluis wachten op een schutting, even later geschut door de Lorentzsluizen en in de Buitenhaven voorbij de brug afgemeerd aan de steiger. Wij hebben op de sluizen na de hele tocht zeilend af kunnen leggen.

Lo en Ank voor een borreltje bij ons aanboord uitgenodigd en daarna ons avond eten genuttigd. Doordat het de eerste zeiltocht was van het jaar hebben wij door vermoeidheid na het eten het niet te laat gemaakt om morgen heerlijk uitgerust aan onze tweede zeiltocht te kunnen beginnen.