Vandaag hebben wij heerlijk uitgeslapen dit was zeker welkom na de vermoeiende dag van gisteren.

Maar ook het weerbeeld geeft weinig vertrouwen om door te varen naar Edam. Het weerbericht van de KNMI van 05:42 uur geeft een verwachting van Vlissingen, Hoek van Holland IJmuiden ZW 6-7, tijdelijk mogelijk 8 af en toe regen of motregen, dus lekker blijven schommelen in IJmuiden in box I12.

Om 09:25 uur werd er een stormwaarschuwing gegeven op de Dover en Theems ZW 8 Bf.

Toen ik op stond had ik al een rode sticker aan de zee reling hangen, want wij hadden gisterenavond na binnenkomst niet zoveel zin meer om naar het havenkantoor te lopen. Het was ook niet nodig want het havenkantoor sluit in deze periode om 16:30 uur.

Eerst lekkere warme broodjes gemaakt, vier eitjes gekookt en thee gezet, toen de tafel gedekt was heb ik Maria geroepen dat het ontbijt klaar stond.

Na het ontbijt ben ik begonnen nog een aantal verslagen uit te werken en op onze website te publiceren. Rond een uur of twaalf hield het even op mat regenen en ben ik gaan betalen bij het havenkantoor.

Daarna een heerlijke rustige dag in onze kajuit gehouden met af en toe een rust pose.
Vanavond eten wij lekkere opgebakken aardappelen met groente en een halve kip erbij en zo zal deze dag ook wel weer omkomen.