Om 08:00 uur opgestaan om het ontbijt klaar te maken en ons schip klaar te maken voor vertrek.
Om 09:45 uur hebben wij de haven van Dives-Sur-Mer verlaten, door de kronkelende vaargeul langzaam tussen de tonnen doorgevaren. Langs de vaargeul waren overal nog veel zandbanken te zien, ook liepen hier de golven schuimend overheen.
Met uitzicht op Houlgate zijn wij bakboord uitgegaan richting de twee grote groene staken om vervolgens tussen de tonnen en het wilde water de vaargeul uit te varen.
Om Safe Water buoy DI in positie Lat: 49019.180N en Lon: 0005.841W kleur rood-wit heen stuurboord uit richting Le Havre.
Over Embouchure De La Seine en de Rade De La Carosse in een grote bocht stuurboord uit naar de havenmond van Le Havre gevaren. Vlak voor de haven toestemming gevraagd op VHF-kanaal 12 om de haven in te mogen varen.
Door de stevige wind van W 5-6 Bf. hebben wij na toestemming achter de grote pier aan stuurboord ons grootzeil netjes tegen de wind in opgeslagen. Meteen voer er vlak naast ons een patrouilleboot van de haven autoriteiten die ons in de gaten bleef houden.
Nadat alles vastgebonden was zijn wij naar de haveningang van de Marina gevaren, hier moesten wij even wachten omdat er een hele grote groep zeilbootjes de haven uitkwam, Lasers, Europe’s, 420 en 470’s deden mee aan het Nationale Franse kampioenschap dat in Le Havre werd gehouden.
Nadat het wat rustiger was geworden met uitvarende wedstrijdbootjes zijn wij tegen de wind aan de Visitors steiger afgemeerd, hier kregen wij hulp van twee Fransmannen die hier al afgemeerd waren.
Vervolgens zijn wij naar het havenkantoor gelopen, wat gesloten bleek te zijn, wij zijn meteen door gelopen naar het toeristenbureau voor informatie over de stad Le Havre.
Hier gevraagd waar wij dichtbij een bakker konden vinden om stokbrood te kopen.
Een bakkerij was wel wat verder weg maar vlak achter het toeristenbureau was een grote supermarkt, hier hebben wij heerlijke gamba’s, stokbrood en wat andere boodschappen gekocht.
Terug naar de haven en bij het geopende havenkantoor liggeld betaald, doorgelopen naar ons schip en daar heeft Maria een heerlijk geklutst eitje met spek voor op het stokbrood voor ons klaargemaakt.