Na een maandag niet geweest te zijn, was het vandaag weer tijd om naar de boot te gaan in Lelystad. De bedoeling was om de wintertent te verwijderen, eerst alle lijntjes waarmee de wintertent aan elkaar word geregen losgemaakt en alle haken met elastiek van de aluminium voetrail los gehaald.

Ondertussen kon de tent nog even drogen. Nadat de tent droog was de achterzijde van de wintertent over de giek netjes opgeslagen zodat hij in de foudraal kon worden ingepakt. Dit zelfde met de voorkant gedaan over de houtenbalk die van de mast naar het Furlex rolsysteem loopt en ook dit deel van de wintertent in de foudraal ingepakt.

Houten balk die in drie delen is gemonteerd weer gedemonteerd. Over de zeerailing heb ik eerst over de volle lengte een PVC-pijp van 40 mm die aan de onderkant is doorgezaagd aangebracht, ter versteviging hier overheen weer een PVC-pijp van 50 mm. Tussen elke twee scepters heb ik voor het doorbuigen van de wintertent twee latten in totaal 20 latten van de voetrail tot in de PVC-pijp staan, ook dit alles weer verwijderd.

PVC-pijpen verwijderd en alles onder de boot opgeslagen. Daarna nog even het dek schoon gewassen, alles in de auto geladen om weer op weg naar huis te gaan.