Zondag 19 juli hebben wij benut om er een echte rustdag van te maken. We zijn wat later opgestaan dan wij normaal deden, een heerlijk ontbijtje voor Maria klaargemaakt en na het ontbijt koffie gedronken in de kuip. In de middag een rustige wandeling gemaakt over de haven en een gedeelte van de pier, verder lopen op de pier wilden wij niet van wegen de harde wind die er al een paar dagen stond ZW 6-7 Bf. increasing 8 Bf.  at time. Vele golven sloegen tegen de pier omhoog en daalde als regen naar beneden.

Maandag 08:30 uur kwam de monteur van Felton Marine Engineering aanboord om de nieuwe dynamo en de nieuwe accu te plaatsen. De dynamo had hij er vrij snel op, maar moest even later terug naar de werkplaats om de accu op te halen. Nadat hij bij ons terug gekomen was aanboord, moest hij eerst de accukabels verleggen omdat de polen precies andersom zaten dan bij de oude accu.

Maar nadat hij de accudraden had aangesloten mocht ik de motor starten, hij begon met een multymeter de spanning op de startaccu te meten en daarna op de twee verbruikersaccu’s. Toen hij dit gedaan had heeft hij zijn baas gebeld en de gemeten spanning op de accu’s doorgegeven, hierna gaf hij aan ons door dat alles oké was, waarna hij zijn gereedschap weer ingepakt heeft en ons een goede reis heeft toegewenst.

Vanwege het verkeerde moment van tij hebben wij besloten om maandag nog in Brighton te blijven. Net buiten de jachthaven konden wij met  de eerste elektrisch trein naar Brighton rijden, hier aan gekomen hebben wij eerst fish en chips gegeten.

Daarna zijn wij de Brighton Pier opgegaan waar een hele kermis stond opgesteldt, ook waren er vele actracties voor kinderen met een hele speelhal voor groot en klein. Na de pier zijn wij de stad ingegaan om hier en daar wat leuke foto’s te maken van interessante onderwerpen. Wij zijn een heel groot overdekt winkelcentrum ingegaan en hier leuke winkels bekeken. Op een bank vlak bij een fontein hebben wij even uitgerust en zijn daarna weer terug gelopen naar de elektrische trein die ons weer terug heeft gebracht naar Brighton Marina.

In de grote supermarkt nog wat boodschappen gedaan en wat lekkers voor bij de koffie en op de boulevard aan de haven een flesje rode wijn opgedronken, waarna wij teruggekeerd zijn naar onze boot. Maria heeft het avond eten klaargemaakt, waarna wij niet telaat naar bed zijn gegaan want wij moesten om 04:30 uur weer op om de boot klaar te maken voor vertrek naar Dover.