Nadat wij om 06:00 uur samen met de Stargazer de St. Petersburg River Yacht Club hadden verlaten moesten wij eerst naar de passagiersterminal om uit te klaren. Bij het uitklaren zijn wij geholpen door Marina de dochter van Vladimir Ivankiv, toen alles voor elkaar was hebben wij afscheid genomen van Marina en zijn wij vertrokken richting Kronstadt.

Onderweg kwamen wij een speciale lage boot tegen die onder alle bruggen in St. Petersburg door kan varen.

Onderweg zagen wij de Naval kathedraal van Sint Nicolaas in Kronstadt dit is een Russisch-orthodoxe kathedraal gebouwd in 1903–1913 als de belangrijkste tempel van de Baltische vloot en gewijd aan alle gevallen zeelieden.

De kathedraal werd gesloten in 1929 en werd omgezet naar een bioscoop, een huis van officieren (1939) en een museum van de Marine (1980). Het Kruis op de belangrijkste koepel van de Russisch-orthodoxe kerk, is in 2002 opnieuw geïnstalleerd en in 2005 vondt de eerste Goddelijke Liturgie in de kathedraal plaats, maar sinds september 2008 wordt de kathedraal alleen voor speciale gelegenheden geopend.

Evenlater kwamen wij bij de grote doorgang van de stormvloedkering aan waar wij ons moesten melden bij de Russische autoriteiten.