Toen wij na onze wandeling op de River Yacht Club terug kwamen zagen wij dat er bij ons schip iets aan de hand was, het leek wel of ons schip met de SB-romp tegen de zijsteiger aanlag. Hardlopend naar de steiger en toen bleek dat de BB zijsteiger waar wij aanvast zaten was losgebroken van de hoofdsteiger. En door de harde zijwind met windvlagen van 8 – 9 Bf. zijn onze venders op de zijsteiger terecht gekomen.

Met clubgenoten van W.S.V. De Zeevang hebben wij lange lijnen overgebracht en met de elektrische lier hebben wij onze Lady Afiena van de zijsteiger afgetrokken en daarna hebben wij het andere schip de Stargazer van de afgebroken zijsteiger afgetrokken.

Daarna hebben wij de overige schepen van W.S.V. De Zeevang van extra lijnen voorzien, ook hebben wij nog extra kettingen aan de hoofdsteiger en de kade bevestigd omdat de bevestigings ogen scheuren vertoonde.

Van de havenautoriteiten hebben wij helemaal niemand gezien, de enige Rus die ons geholpen heeft was Vladimir die naast ons op de andere steiger met zijn motorboot lag. Toen de werkzaamheden voorbij waren heeft Vladimir wodka van zijn schip gehaald om een toast uit te brengen op de goede afloop.

Onze schip heeft wel schade opgelopen en dit zal bij terugkomst in Nederland bij de firma RainBow te Warns opgenomen gaan worden.